4 Stappen voor een gladde huid na het scheren

gladde huid

Ontdek de 4 stappen voor een optimaal gladde huid na het scheren!

Stap 1  Maak de huid warm en vochtig
Dit kun je doen door met een warme natte handdoek je gezicht te masseren. Een andere mogelijkheid is het nemen van een warm bad of douche. Doordat de huid warm gemaakt wordt gaan de poriën beter open staan en wordt de huid soepel, dit vergemakkelijkt het scheren.

Stap 2  Breng de scheercrème aan op de huid
Doe dit met een scheerborstel. Doe dit met een circulerende beweging. Een scheerborstel zorgt er voor dat de haartje goed overeind gaan staan, waardoor je de huid gemakkelijker kunt scheren. Zo zal je geen last krijgen van een trekkend gevoel en scheer je vele male gladder. Tevens zorgt de scheercrème ervoor dat er een beschermlaagje wordt achter gelaten op de huid, waardoor je minder scheerwondjes zult krijgen.

Stap 3  Scheren maar!
Zorg ervoor dat je gaat scheren met een schoon mes. Scheermesjes die niet schoon zijn, kunnen ervoor zorgen dat de huid gaat irriteren na het scheren. Dit kan het gevolg zijn als de bacteriën van het mes in een eventueel scheerwondje komen. Vergeet ook niet met de haarrichting mee te scheren, doe je dit niet dan bestaat de kans dat de haartjes vervolgens naar binnen gaan groeien. Ingegroeide haartjes zorgen voor de nodige irritatie en kan ook nadelig zijn voor de volgende scheerbeurt. Wel scheer je dichter op de huid als je tegen de richting in scheert.

Tip: Als je dit wilt doen, moet je na de eerste scheerbeurt met de richting mee, de huid opnieuw bevochtigen en insmeren met scheercrème, zodat de huid optimaal soepel is. Dit kan het verschil maken tussen een gladde huid en een super gladder huid. Wellicht het proberen waard!

Stap 4  Aftershavebalsem aanbrengen
Maak de huid weer schoon met lauwwarm water. Breng vervolgens een aftershavebalsem aan, dit om de huid weer te voeden zodat deze kan herstellen van de scheerbeurt. Dit is zeker niet onbelangrijk. Tijdens het scheren krijgt de huid veel te verduren, voor een stralende gladde huid na het scheren zal je de huid echt eerst moeten verwennen en beschermen.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.