5 Beginnersfouten bij nat scheerders.

5 beginnersfouten bij nat scheerders

Moeite met scheerwondjes? Of meestal last van irritatie na het scheren? Het geeft niets, iedereen kan wel eens onhandig zijn, maar om nou altijd last te hebben na het scheren, is niet echt handig. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je het scheren met het scheerapparaat wel eens afwisselt met het nat scheren of dat je jezelf ineens zo wilt scheren zoals je opa. Ontdek de meest gemaakte beginnersfouten bij nat scheren.

1. Geen voorbereiding
Een goed begin is het halve werk. Heb je haast en eigenlijk geen tijd om fatsoenlijk de tijd te nemen om jezelf te scheren, sla het dan over. Zeker als je net nieuw ben met het nat scheren, neem er even de tijd voor en werk met beleid. Start met het reinigen van het gezicht, dit zorgt ervoor dat onzuiverheden en oneffenheden verwijderd worden en je geen irritatie zult ervaren tijdens en na het scheren. Doe dit door de huid te reinigen met een face wash, spoel de huid vervolgens goed schoon met lauw warm water. Heb je een erg gevoelige huid, behandel de huid dat voor met een pre shave oil. Ook een ideaal product als je alleen de baardcontouren bij wilt werken!

Vervolgens ga je de scheercrème, scheergel of scheerzeep aanbrengen. Scheerschuim heeft wat ons betreft niet de voorkeur, omdat deze de huid niet beschermt tijdens het scheren. Ontdek de verschillen tussen de scheerproducten! Deze kun je gemakkelijk aanbrengen met een scheerborstel, dit hoeft natuurlijk niet. Maar door het aan te brengen met een scheerborstel zullen je baardharen beter overeind gaan staan, waardoor je gemakkelijk kunt scheren.

2. Scheren met een bot scheermes
Je raadt het al, scheren met een bot scheermes moet je echt niet doen. Hoe scherper het scheermes, hoe soepeler je kunt scheren. Hierdoor zal je minder snel scheerwondjes maken, dan met een bot mes. Verwissel dus regelmatig je scheermesjes.
TIP: Vind je het nou zonde om de botte scheermesjes direct weg te gooien en heb je toevallig nog een leuke trui welke is gaan pillen. Gebruik dan dat scheermesje om de bolletjes van je trui af te scheren. Doe dit ook met beleid, want anders zitten er straks een aantal extra gaten in de trui.

3. Te vaak scheren
Tijdens het scheren beschadig je de bovenste laag van de huid. Door gebruik te maken van een goede scheercrème welke een dun beschermlaagje achter laat op de huid, kun je irritaties voorkomen, maar te vaak is te vaak. Scheer je dan ook niet iedere dag. De huid moet zich kunnen herstellen van de scheerbeurt en door dagelijks te scheren, kan dit niet. Ook is het niet goed om tijdens een scheerbeurt te vaak over één stukje huid te scheren. Uiteraard verschilt het ook als je een scheermes gebruik met maar één scheermes of met 3,4 of zelfs 5 scheermessen op het scheermes.

4. Groeirichting
Probeer met de haargroei mee te scheren. Het scheren zal een stuk soepeler verlopen dan dat je er tegen in zou gaan scheren. Vind je het hierdoor niet kort genoeg. Breng dan opnieuw het scheerproduct op en scheer de betreffende plek nog een keer. Je kunt dan ook eens proberen tegen de richting in te scheren, maar let op, dit kan dus gaan irriteren.

5. Te hard duwen
Je hoeft tijdens het scheren absoluut geen druk te zetten op het scheermes. Zorg ervoor dat de baardharen al verzacht worden door de juiste voorbehandeling en gebruik een scheerproduct dat de haren extra verzacht. Je moet soepel met het scheermes over de huid kunnen glijden, zorg er dus ook voor dat je altijd een scherp scheermes gebruikt.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.