7 Tips voor gezond en stralend haar

stralend haar

Aan mijn haar mag niemand komen, behalve ik zelf natuurlijk! Als ik ’s ochtends mijn haar gefatsoeneerd heb, moet het zo blijven zitten, het liefst heel de dag lang. Natuurlijk is het in model brengen niet het enige wat perfect moet zijn, maar ook de structuur van mijn haar! Zo hebben veel mannen last van droog haar, hierdoor ziet het haar er niet zo stralend uit, zoals het eruit hoort te zien. Werk aan de winkel dus! Gemiddeld verliest een man 40 haren per dag en waar we allemaal bang voor zijn is kaal worden. Probeer dit dan ook zo lang mogelijk uit te stellen, door je haren goed te verzorgen! Hieronder vindt je 7 tips, waardoor je haar er gezonder uit zal zien en zal stralen als nooit te voren.

1. Breng minimaal 1 keer per 3 maanden een bezoek aan de kapper

De kapper verwijdert de gespleten haarpunten. Als je je haar in een speciaal model wilt houden, moet je deze uiteraard vaker laten bij knippen! Ook kan de kapper je een goed advies geven betreft jou haartype.

2. Maak gebruik van een goede shampoo/conditioner die past bij jou haartype

Je heb diverse shampoos en conditioners, maar de kunst is om een goede shampoo te kiezen. Kies een product die past bij jou haartype, je haar zal beter verzorgd worden. Stel dat je droog haar hebt, is het belangrijk dat je een hydraterende shampoo/conditioner kiest, deze zorgen ervoor dat de haren meer vocht vast zullen houden en laten je haar er weer gezond uit zien. Eigenlijk is een conditioner nog wel belangrijker dan een shampoo, deze geeft de haren namelijk de meeste bescherming.

3. Was je haar niet al te vaak met een shampoo

Zoals bekend zorgt shampoo ervoor dat het je haar schoon maakt, maar te schoon is ook niet goed. Je wast dan namelijk ook de natuurlijke beschermlaag eraf, waardoor het haar juist zal gaan uitdrogen. Je kunt een wasbeurt af en toe eens vervangen door je haar gewoon alleen te wassen met water. Vergeet na een wasbeurt met shampoo het haar niet het goed uit te spoelen, overtollige shampoo in het haar maakt het haar namelijk slap en sneller vet.

4. Was je haar met koud/ lauw-warm water

Het te heet wassen van je haren zorgt ervoor dat je de hoofdhuid ontvet, waardoor deze uit kan gaan drogen. Ook zal de structuur van de haren worden aangetast en zullen ze er doffer  en dus minder gezond uit zullen zien. Was je haar dus liever met wat kouder water!

5. Wrijf je haar niet te wild droog

Nat haar is namelijk veel makkelijker te beschadigen dan droog haar. Dep daarom het haar zachtjes droog! Heb je wat langer haar, pak het haar dan bij elkaar en knijp het eerst iets wat droog, vervolgens kun je van boven naar onder het haar droog deppen. Laat het haar vervolgens drogen in de buitenlucht.

6. Vermijd de föhn

Ja, die moet je zeker vermijden! Als je haar hiermee droog gaat maken, droogt het het haar juist ontzettend uit. Niet alleen je haar droogt uit, maar ook je hoofdhuid. Laat het haar dus liever drogen in de buitenlucht!

7. Kies een haarstylingsproduct die bij je haartype past

Het is niet alleen belangrijk om een goede shampoo/conditioner te kiezen, maar dit geldt eveneens voor een haarstylingsproduct. Niet alle haarstylingsproducten zijn namelijk even goed voor je haar. Vaak zeggen ze ook, hoe min mogelijk je ervan nodig hebt, hoe beter het is voor het haar. Kies dus voor een haarstylingsproduct die past bij je haartype en laat zien dat ook jij stralend haar kan hebben!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.