Afvallen na de Feestdagen!

Afvallen na de feestdagen

Wat was het weer gezellig en wat hebben we weer massaal te veel gegeten. Het is ook allemaal zo lekker en je had jezelf nog zo voorgenomen dat je jezelf deze Feestdagen niet zou laten bezwijken aan de (familie)groepsdruk. Ach, wat geeft het ook allemaal. Op z’n tijd moet je ook kunnen genieten!

Wellicht heb je al goede voornemens voor het komende jaar en zou je graag willen afvallen na de Feestdagen? Let dan op onderstaande tips en wordt weer de betere versie van jezelf!

1. Ga absoluut niet ineens minder eten!
Allereerst houdt je dit niet lang vol en je lichaam gaat op den duur je spieren afbreken en zet deze om in energie. Dat is natuurlijk het allerlaatste wat je wilt!

2. Word bewust van je eetpatroon.
Er zijn diverse apps te downloaden waarbij je kan bijhouden wat je allemaal eet en drinkt. Word bewust van je huidige eetpatroon en ga kijken naar de voedingswaarde die je momenteel tot je neemt. Ga voor verbetering van dit patroon!

3. Drink veel water of thee.
Het bevat 0 kcal en zorgt voor een goede door spoeling, reiniging en hydratatie van het lichaam. Ga voor 1,5 liter per dag.

4. Eet veel groente en fruit, liefst (bijna) rauw.
Vaak als je groente kookte, verlies je veel voedingsstoffen in het kookwater. Let op! Niet alle groentes zijn goed om rauw te eten zoals: Aardappel, Aubergine, Bonen en Champignons.

5. Eet gevarieerd… 
Zorg ervoor dat je let op de juiste verhouding vetten, koolhydraten en eiwitten.

6. Ga extra bewegen! 
Pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto of pak de trap in plaat van de lift. Je kunt uiteraard ook lekker je sportoutfit aantrekken en een rondje gaan rennen of een bezoekje gaan brengen aan de sportschool! Door te gaan bewegen mag je extra kcal. per dag eten om de verbrande energie tijdens de activiteit weer aan te vullen.

7. Vergeet jezelf niet te verwennen.
Je mag ook best genieten. Maar let wel op de calorieën, want ieder pondje komt door het mondje, wordt ook wel eens gezegd. Neem bijvoorbeeld een lekker stuk pure chocolade, een lekkere eiwitrijke portie kwark, een handje nootjes, een stuk fruit en bijvoorbeeld als lunch een gekookt ei.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.