Bah, beschadigd haar…

beschadigd haar

Futloos, dof en droog haar, bah… Vele hebben last van beschadigd haar. Hoe kun je er voor zorgen dat het haar weer gaat stralen. (Dit artikel geldt helaas niet voor de kale man!)

Oorzaak
Beschadigd haar kun je oplopen door je haar te vaak te wassen met shampoo (natuurlijke shampoo’s zijn minder hardnekkig), luchtvervuiling, haarverf, föhnen (jaja, ook mannen gebruiken wel eens een föhn) en het niet uitwassen van hairstylingsproducten.

Wat te doen?
1. Ga eerst even langs de barber/kapper en laat het haar behandelen. Laat de de puntjes bij knippen, of laat je haar  gelijk knippen in een nieuw trendy model. Laat je wellicht adviseren, nadat de expert gekeken heeft naar jouw type haar…
2. Gebruik een conditioner. Een conditioner beschermd het haar en laat het hydrateren, waardoor het haar minder snel beschadigd raakt.
3. Ga voor een shampoo met een natuurlijke basis. Je mag het haar best wassen (liefst niet dagelijks met shampoo), maar door het te wassen met een natuurlijke shampoo, zal het haar minder snel beschadigen.
4. Je kunt een homemade haarmasker maken van extra vierge olijfolie. Warm de olijfolie licht op, breng het vervolgens aan op het haar. Doe dit boven een wastafel en knoei niet (olijfolie op de badkamer vloer kan tot glijpartijen leiden). Laat het inwerken en wikkel een oude handdoek om je hoofd. Spoel vervolgens de olijfolie uit. Het haar zal direct zachter en gezonder aanvoelen.

Tip: Voorkom beschadigd haar ook door hitte te voorkomen, dus niet of minder vaak te heet wassen, weg dus ook met die föhn.

En de droge doffe baard…
1. Was de baard regelmatig met een beardsoap, speciaal ontwikkeld voor baardharen.
2. Daarnaast kun je de baard (en de huid onder de baard) een gezondere uitstraling geven, door een baardolie te gebruiken. Een baardolie laat de haren glanzen en heerlijk ruiken mmm…

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.