Bereid de mannenhuid voor op de winter

mannenhuid winter

Nu de zomer weer achter ons ligt en de herfst zijn intrede gedaan heeft, is het belangrijk om de huid hierop voor te bereiden. De harde gure wind en voorverwarmde ruimtes kunnen een boosdoener zijn voor het welzijn van de huid. Vooral het gezicht krijgt veel te verduren, maar vergeet ook de handen niet. Lees de tips en wees ook een kerel met een goed verzorgde uitstraling in de herfst en winter.

1. Scrub de huid regelmatig

De huid krijgt in de herfst en winter veel te verduren. Geef daarom de huid een boost, door eens per week de huid een scrubbeurt te geven. Door regelmatig de huid te scrubben bevorder je de celvernieuwing, waardoor de huid een frissere gezonde uitstraling heeft. Vergeet ook absoluut de lippen af en toe niet te scrubben, doe dit niet met een scrubgel, maar gewoon met je tandenborstel. Je lippen zullen beter bestand zijn tegen de kou en minder snel schraal worden, zo worden hier juist lekker zacht van. Heb je toch last van schrale lippen, gebruik dan een lipbalsem.

2. Hydrateer de huid

Door de gure wind kan de huid ontzettend uitdrogen. Door de huid goed te hydrateren zal de huid beter beschermt zijn tegen deze omstandigheden en dus minder snel droog worden. Gebruik hiervoor een moisturiser die bij je past! Wat ook kan helpen is minder heet douchen. Door te grote temperatuursverschillen zal de huid ook droger worden. Zo kun je de rest van de huid goed hydrateren door gebruik te maken van een heerlijk body lotion.

3. Bescherm je handen

Als het echt koud begint te worden, is het aan te raden handschoenen te gaan dragen. Ruwe droge handen kunnen ontzettend pijnlijk zijn. Ook de handen kun je hydrateren door gebruik te maken van een vette crème speciaal voor de handen.

4. Houd je wenkbrauwen in toom

Epileer de wilde haargroei van je wenkbrauwen. Haal niet te veel haren weg, want het moeten nog wel de mannelijke wenkbrauwen blijven zoals ze waren, maar nu beter verzorgd. Laat de wenkbrauwen ook de vorm behouden die ze nu al hebben. Door dit bij te houden, kun je gelijk een verzorgdere look creëren.

5. Kringen of wallen

Kringen of wallen kunnen zorgen voor een vermoeide blik. Probeer dan ook altijd voldoende te slapen. Soms is het gewoon genetisch bepaald dat je sneller kringen of wallen krijgt. Zo kun je een crème gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor de oogcontouren en zullen de kringen rond de ogen minder opvallen.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.