Body Grooming

body grooming

Steeds meer mannen scheren niet langer alleen hun baard, maar onderhouden ook de rest van hun lichaamsbeharing. Vele über behaarde mannen vragen zich dan ook af wat en hoe ze dat het beste bij kunnen houden. Het trimmen van je lichaamsbeharing op de nek, wenkbrauwen, baard, rug, borst, buik en overige beharing, staat vandaag de dag bekend als ‘Body Grooming’ en ‘Manscaping’. Maar waarom zouden we dat eigenlijk doen?

Van oorsprong hebben we lichaamsbeharing tegen de kou, maar het laat aan het andere geslacht ook zien of je al rijp bent. Dit klinkt waarschijnlijk eigenaardig, maar toch is het zo. Pas in de puberteit ontwikkeld het lichaam lichaamshaar en laat het zien dat je vruchtbaar bent. Vroeger toen we nog geen kleren droegen was dit dus van groot belang, zo kon je de ideale vruchtbare partner vinden. Nou rest mij de vraag, waarom hebben we nu nog lichaamsbeharing nodig? Ten eerste hebben we nu kleding tegen de kou en ten tweede is de meeste lichaamsbeharing bedekt. Wat blijkt is dat ons lichaam seksuele signalen (geuren) uitzendt naar het andere geslacht, wat de aantrekkelijkheid van jou als persoon vergroot. De haren hebben als functie dat de geur beter verspreid wordt. Deze signalen ontvang je overigens onbewust!

Tegenwoordig zijn er ook vele redenen waarom je de lichaamsbeharing het beste kunt onderhouden. Dat is niet per definitie, omdat het nu een trend is niet al te behaard te zijn.

  • Getrimd haar is vele malen koeler met warm weer, dan met een flinke haar-trui aan. Scheer de trui er dus af!
  • Het lichaam komt beter tot z’n recht. Zo worden de vormen van het lichaam en spieren duidelijker zichtbaar, dan dat het gehele lichaam bedekt zal zijn met een flinke dot met haar.
  • Het bijhouden van een keurig getrimde rug, borst, schouders etc. laat zien dat je jezelf goed verzorgd. Vrouwen vinden dit bijvoorbeeld ontzettend belangrijk en vinden  mannen die zichzelf goed verzorgen aantrekkelijker.
  • Als je te snel en te veel zweet kun je ervoor kiezen je lichaamshaar regelmatig te trimmen, de hygiëne kan een reden zijn

Natuurlijk is het mannelijk om je lichaamsbeharing te houden, maar het onderhouden ervan is van groot belang. Maar hoe gaan we dat dan doen?

  • Je kunt ervoor kiezen het haar te scheren. Dit doe je met een met mes en en goede scheercrème. Reinig voor dat je gaat scheren de huid goed, zodat je eventuele onzuiverheden verwijderd hebt, zodat je de huid niet kan infecteren (bij eventuele wondjes), dit kan namelijk gaan ontsteken en het vergroot de kans op ingegroeide haartjes. Scheer overigens altijd met de haarrichting mee, dit zorgt ervoor dat je minder snel last zult hebben van ingegroeide haartjes. (Meer weten of het voorkomen van ingegroeide haartjes, lees het artikel: ‘Ingegroeide haartjes, wat te doen?‘)
  • Of je kunt het haar trimmen met een apparaat. De trimmer kun je namelijk gemakkelijk instellen op de gewenste lengte en hoef je niet al het haar te verwijderen. Zo blijf je het mannelijke stoere en licht behaarde lichaam behouden, wat verzorgd oogt.
  • Epileren is ook een optie. Als je te maken hebt met een groter oppervlak wat je wilt ontharen, duurt epileren veel te lang en zou ik een andere behandeling boven epileren kiezen. Als je de wenkbrauwen wilt epileren, kies nooit voor een scheerapparaat of scheermesje, doe dit met een pincet. Verwijder de haren op je neusbrug (ongeveer ter grootte van je duimbreedte tussen de wenkbrauwen in), zo voorkom je dat je één wenkbrauw creëert. We zijn namelijk geen holbewoners meer! Wil je de dikte van de wenkbrauwen aanpakken, pluk alleen de haren aan de onderkant van de wenkbrauw.
  • Ook kun je jezelf waxen. Zo bestaan er voor diverse lichaamsdelen verschillende soorten wax, zodat je de beste harsresultaten behaalt wat geschikt is voor jou huidtype. Na het waxen is het overigens wel van groot belang, dat je de huid voedt met een goede verzorgende en hydraterende crème of lotion.
  • Je kunt ook nog kiezen voor een laserbehandeling, deze laser behandelt alle plekken waar haar zit, behalve rond om de ogen. Je kunt deze behandeling uit laten voeren bij een schoonheidsspecialist of in een kliniek. Wel is het een erg kostbare behandeling, wat je er misschien toe zult dwingen te  kiezen voor een andere behandeling zoals hierboven genoemd.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.