De banaan!

de banaan

Het is geel, krom en lekker? Ja, we hebben het over de banaan. Bananen zijn ook erg gezond. En nee, niet alleen aapjes staan er om bekend veel bananen te eten, wij mannen kunnen er ook wat van. Wij snappen wel waarom!

Booster
Als je snel energie wilt hebben, eet dan een banaan! De natuurlijke suikers geven je direct een energieboost, dit omdat de suikers snel opgenomen worden door het lichaam. Bananen geven een langdurige energie waaruit je kan putten voor bijvoorbeeld een training. Het is dus ideaal om voor het sporten één of misschien zelfs twee bananen te eten.

Goed voor de spieren!
Bananen geven je dus niet alleen energie, maar ook kalium en vele vitaminen. Kalium is ideaal spiervoer, het helpt het zuur te neutraliseren wat spierweefsel af breekt tijdens het ouder worden van het lichaam. Daarnaast stimuleren vitaminen en kalium de samenwerking tussen zenuwen en spieren. Dit heb je nodig bij alles wat je doet, via de zenuwen worden de spieren geprikkeld en kun je deze aanspannen!

Katervoer
Bananen eten als bestrijding tegen een kater. Eet gewoon los een banaan, maak er een milkshake van of pak heb ik een pannenkoek, perfect om de kater te doen laten zakken. Het belangrijkste bestandsdeel is weer kalium die hier voor zorgt!

Klameren
Last van stress, soms depressieve momenten, slaapproblemen of stemmingswisselingen, eet een banaan (of in het laatste geval je vriendin!). De aminozuren geven een kalmerende werking, waardoor je tot bezinning kunt komen. Ook zal je bloedsuikerspiegel in balans blijven door het eten van bananen, wat je een goed humeur geeft!

Hart en vaat
De hoeveelheid kalium in de banaan is niet alleen goed voor de gemiddelde spier, maar ook goed voor hart en bloedvaten. Het voorkomt een hoge bloeddruk en houdt het gehele lichaam in conditie.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.