De eerste indruk!

eerste indruk

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek of een eerste date, let dan eventjes op! Men zegt altijd wel dat het niet om de eerste indruk gaat, maar wat doe je eigenlijk zelf? De eerste indruk die je maakt, is vaak belangrijker dan je misschien in eerste instantie denkt. Iedereen heeft (of je het nu wilt of niet) altijd een eerste indruk van iemand, waardoor je vaak al een oordeel klaar hebt liggen. Dus kijk naar hoe jij jezelf zou willen presenteren en maak dit waar door je je op die manier te kleden en te verzorgen. Dit klinkt overigens makkelijker dan gezegd! Wat zijn de stappen?

Stap 1
Ontdek hoe jij je het liefst presenteert tegenover de ander. Leef je in, want je presenteert je wel degelijk anders tegenover je eerste date, dan tegen over je gesprekspartner tijdens een sollicitatiegesprek. Ben je hiervan bewust! Wellicht is het bijvoorbeeld een idee om van je wilde haren af te komen en eens een bezoekje te brengen aan de kapper (win eventueel ook style advies in!). Vergeet ook niet je baard te fatsoeneren, want een onverzorgde baard komt natuurlijk niet al te charmant over!

Stap 2
Morgen zal de dag aanbreken. Bereid je goed voor, dit is zeker niet onbelangrijk bij een sollicitatiegesprek. Niet alleen je uitstraling is tijdens zo’n gesprek van belang, maar laten zien dat je echt oprecht geïnteresseerd bent en een goede gesprekspartner kunt zijn is erg belangrijk. Door jezelf goed voor te bereiden, ben je tijdens het gesprek zekerder van je zaak en zul je met veel meer zelfvertrouwen ten tonele verschijnen.

Stap 3
Dé dag is aangebroken, check de laatste belangrijke dingen. Zijn bijvoorbeeld je nagels netjes schoon? Je zult het misschien niet zeggen, maar verzorgde handen laten zien dat jij jezelf serieus neemt en jezelf weet te verzorgen. Hygiëne is ontzettend belangrijk, zeker tijdens een eerste ontmoeting. Zo is het ook belangrijk vooraf niet te vergeten je tanden te poetsen!
Zorg in zijn totaliteit voor een verzorgde uitstraling. Neem een heerlijke douche en scheer jezelf daarna. Voor de mannen die een baard hebben, zorg voor een mooi getrimde baard. Het zijn misschien de kleine dingetjes waar je aan moet denken, maar die kunnen wel veel zeggen. Want natuurlijk wil je op het moment dat het zover is, serieus genomen worden. En vergeet niet, vertrouw op jezelf!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.