De fabels op een rijtje

fabels

Er zijn vele feiten en fabels in om loop betreft persoonlijke verzorging. Ontdek welke feiten en fabels er bestaan en doe er je voordeel mee! Deze week vind je hieronder 5 fabels, volgende week de feiten.

Fabels

1. Tijdens het douchen of scrubbeurt verwijder je je zomerse teint.
Uiteraard is dit niet waar, de cellen maken van binnenuit pigment aan en tijdens het douche verwijder je niet de cellen, dus blijf je de gebruinde zomerse teint behouden. Nu verwacht je natuurlijk dat je met een scrubbeurt wel de bruine teint verwijdert, maar ook dit is niet waar. Tijdens een scrubbeurt verwijder je juist de dode huidcellen, deze maken geen pigment meer aan. De huid zal er gezonder en bruiner uit gaan zien als je deze dode huidcellen verwijdert, scrubben dus!

2. Verzorgingsproducten voor mannen zijn exact hetzelfde als die voor vrouwen.
Ook dit is niet waar, want de mannenhuid heeft hele andere behoefte dan de huid voor vrouwen. Zo is de mannenhuid 25% dikker dan de vrouwenhuid, het heeft een hogere PH-waarde (zuurgraad) en produceert meer talg waardoor de huid vetter is. Hierdoor is de huid gevoeliger voor acne, mee-eters, veroudering en uitdroging. De mannenhuid is ook veel gevoeliger voor weersomstandigheden. De producten die worden aangeboden zijn dus speciaal voor de mannenhuid ontwikkeld.

3. Het hebben van een puistje betekent dat de huid niet goed schoon is.
Nee, dat wil totaal niet zeggen dat de huid niet goed schoon is. Een puistje ontstaat door een ontsteking in een porie door een ophoping van talg. Uiteraard is het belangrijk om de huid regelmatig te reinigen, zodat de poriën niet verstopt kunnen raken, alleen kun je ook overdrijven. Door te vaak de huid te hardnekkig te reinigen, verwijder je de natuurlijke beschermlaag op de huid. De huid schrikt hiervan en zal meer talg aanmaken om dit laagje weer te herstellen. De talgproductie zal dus dermate stijgen dat de kans op puistjes vergroot wordt.

4. Rimpels verdwijnen door een anti-rimpel crème.
Was er maar zo’n wondermiddel die rimpels echt kan laten verdwijnen. Anti-rimpel crèmes kunnen rimpels niet verwijderen, maar kunnen de rimpels wel vervagen. Tijdens het ouder worden vertraagt het stofwisselingsproces in de cellen, ook worden er minder nieuwe huidcellen bij gemaakt. De huid zal dus ook dunner worden en verliest collageen, elasticiteit en vetweefsel. Het gevolg is dat de huid slapper wordt en minder veerkrachtig is. Een anti-rimpel crème zorgt ervoor dat de huid soepel en dus minder slap wordt, hierdoor zullen de rimpels niet verdwijnen, maar ze zullen wel vervagen doordat de huid meer veerkracht heeft.

5. Cosmetica valt onder de categorie make-up en is een onnodige luxe.
Cosmetica is meer dan alleen make-up, onder cosmetica vallen alle producten die gebruikt worden voor de persoonlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld bad- en doucheproducten, mondverzorging, scheerproducten en ga zo nog maar even door. Uiteraard zijn er producten die onnodig zijn, maar dat is voor iedereen verschillend, dure parfums zijn daarvan een voorbeeld.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.