De feiten op een rijtje

feiten

Er zijn vele feiten en fabels in om loop betreft persoonlijke verzorging. Ontdek welke feiten en fabels er bestaan en doe er je voordeel mee! Deze week vind je hieronder 5 feiten, vorige week zijn de fabels aan bod gekomen.

Feiten

1. Door stress krijg je sneller rimpels.
Je lichaam maakt collageen aan, deze stof is verantwoordelijk voor de stevigheid en flexibiliteit van de huid. Tijdens je jeugd wordt er meer collageen aangemaakt, zodat de huid jong en soepel is, maar na je 25ste levensjaar zal de productie hiervan afnemen. Tijdens een stressende periode maakt het lichaam ook een andere stof aan die de collageen juist afbreekt. Dus als je meer stress hebt, zal je lichaam ook minder collageen bevatten, waardoor er meer rimpels ontstaan.
TIP: Krijg je te maken met stress, probeer goed voor jezelf te blijven zorgen. Eet gezond, beweeg voldoende, ga op tijd naar bed en rust lekker uit, laat de koffie lekker staan en pak i.p.v. een kop thee en doe meer aan seks!

2. Van lachen krijg je kraaienpootjes.
Ze zeggen ook wel eens, leef langer met kraaienpootjes. Wie veel lacht en fronst zal op den duur dunne lijntjes gaan ontdekken bij bijvoorbeeld de ogen. Maar om daarom nu niet meer te gaan lachen is natuurlijk belachelijk. Daarentegen is lachen juist erg gezond, lachen versterkt namelijk het immuunsysteem. Je zult beter bestand zijn tegen eventuele bacteriën en virussen. Lachen ontspant ook, waardoor je minder stress ervaart, dit is vervolgens goed voor je bloeddruk en hartproblemen. Je lichaam maakt het stofje endorfine aan, waardoor je je goed gaat voelen en minder pijn zult ervaren.

3. Zonlicht helpt niet tegen acne.
Als de huid is aanraking komt met zonlicht, droogt het de huid uit, waardoor het lichaam meer talg gaan aanmaken en bacteriën beter de kans krijgen. Wel kan het zo zijn dat als je een bruine teint hebt gekregen door de zon, de acne minder zichtbaar is, maar een oplossing is het dus niet.

4. Het is belangrijk dat de huid zowel van buiten als van binnenuit gehydrateerd en gevoed wordt.
Iedereen wil een gezonde soepele jong uitziende huid hebben. Belangrijk is de huidgoed te hydrateren. Drink dus voldoende (water), waardoor de vochtbalans in de huid optimaal zal zijn. De huid zal ook veel baat hebben bij het gebruik van een hydraterende crème, het vocht in de huid zal langer vast gehouden worden, waardoor de huid minder snel uitdroogt en er gezond uit ziet.

5. Je haar gaat niet sneller groeien als je het vaker knipt of scheert.
Je haren bestaan uit dode cellen, het levende deel zit in de huid. Zo doet het afknippen/scheren ook geen pijn, maar trek er maar eens een haar uit, dat voel je wel! Het levende deel wat in de huid zit, werkt dus los van het afgestorven deel. Je kunt dus knippen/scheren wat je wilt, maar je haar zal er echt niet sneller van gaan groeien, al wordt dit vaak wel zo gedacht.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.