De geur van echte kerels

De geur van echte kerels

Iedereen heeft een lichaamsgeur, je ontkomt er helaas niet aan. Maar wist je dat de lichaamsgeur een functie heeft. Wij drukken ons niet alleen maar uit met ons uiterlijk, maar ook door middel van onze geur. We gebruiken geur ook bij het kiezen van een levenspartner, gelukkig gebeurd dit onbewust.

Stiekem kun je je lichaamsgeur of andere geuren beïnvloeden. Maar hoe beïnvloed je de geur van echte kerels?

Schone sokken
Heb je zweetvoeten? Verschoon regelmatig je sokken en draag ze niet een hele week achter elkaar. Daarnaast moet je niet je voeten gaan wassen met zeep, zeep is echt niet goed voor de voeten en kan juist zorgen voor een onaangenaam effect. Gewoon spoelen met water is prima!

Patat
Door het eten van friet, patat of patates frites, kan je lichaamsgeur versterkt worden. De olie in gefrituurde producten verlagen de spijsvertering, wat een versterkend effect geeft voor lichaamsgeur. Vind je zelf dat je soms een beetje stinkt, ga dan minder vet eten.

Pure chocolade
Vanavond een date, zorg ervoor dat je even een reep pure chocolade naar binnen werkt. In pure chocolade zit magnesium wat voor een prettigere lichaamsgeur zorgt. Dit zit tevens ook in amandelen en cashewnoten!

Zuivel
Last van een vreemde geur uit de mond. Poets dan eerst flink je tanden en tong. Daarnaast is het handig om zuivel producten links te laten liggen. De bacteriën in de mond breken de stoffen die achterblijven in de mond af, wat een vervelende vreemde geur kan veroorzaken. Knoflook kun je het beste ook niet eten, net voordat je een belangrijke afspraak hebt. Zeker niet wanneer deze afspraak ook spannend kan zijn, waarbij je licht gaat zweten. Van knoflook ga je niet alleen uit de mond ruiken, maar kan het zweet ook een straffere geur krijgen. Bah!

Groentjes
Groentes zijn voor de darmen vaak moeilijker om te verteren. Hoe meer vezels in de groente hoe moeilijker om te verteren en dit heeft als effect dat je gassen gaat vormen in de darmen, welke een windje kunnen veroorzaken. Daarnaast heeft dit ook met het afbreken van eiwitten te maken, deze kunnen ook verschrikkelijk of als ze van jezelf zijn heerlijk ruiken.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.