De grooming bloopers!

de grooming bloopers

Wij mannen zijn anders bezig met persoonlijke verzorging dan vrouwen en dat is ook maar goed ook. De producten moeten doen waar ze voor staan, no-nonsens heeft de prioriteit! Het betekend niet dat wij ons niet bezig houden met persoonlijke verzorging, het tegendeel is waar, alleen zien wij dat men toch nog wat fouten maakt. Leer ze herkennen en pak ze aan!

Overbeharing
Daarmee bedoelen we niet perse dat je veel haargroei hebt, maar dat je te veel haargroei laat staan. Teddyberen zijn vaak heel erg lief en zacht, maar wij mannen willen niet letterlijk vergeleken worden met deze zachtaardige vriend. Opvallende plekken waar vaak nog te veel haar te vinden is: oorhaar, neushaar, wild gegroeide wenkbrauwen, oksel, nekhaar, okselhaar en te lang haar rondom de tepels. Dus doe er wat aan, breng allereerst het haar op een normale lengte of verwijder het waar nodig. Hou het schoon, dit vanuit hygiënisch oogpunt.

Vergeten te reinigen van de huid
Om de huid gaaf te houden, kun je de huid het beste dagelijks reinigen. Tijdens het badderen of douchen was je vaak het gehele lichaam, maar vergeten we vaak het gezicht. Zet een face wash of scrub in de douche, lekker makkelijk. Vergeet ook zeker voor het scheren de huid niet te reinigen, het is belangrijk je scheerbeurt te starten met een schone huid, zo zal de scheerbeurt soepeler verlopen en resulteert minder snel tot scheerwondjes.

Last minute shaving
Zo stom, nog net even voor dat je weg moet, jezelf willen scheren… Heren, doe dat nou toch niet! Laat de stoppels liever voor wat ze zijn, dan dat je gehaast nog gaat scheren, want de kans op irritatie door snelle en lange halen over het gezicht wordt ontzettend vergroot. Door juist korte en langzame halen te maken, zul je veel sneller tot het gewenste resultaat komen. Druk uit oefenen op het mes is ook een grote boosdoener, de mesjes van tegenwoordig zijn ontworpen om te glijden over de huid. Door hard te duwen, maar je alleen gemakkelijker diepe scheerwondjes.

Dagelijks scheren
Probeer jezelf niet dagelijks te scheren (zeker niet als je haast hebt!). De huid krijgt namelijk tijdens een scheerbeurt veel te verduren en moet zich kunnen herstellen, zo voorkom je huidirritatie en ingegroeide haartjes. Heb je vaak een geïrriteerde huid na het scheren, dan is het wellicht een idee om jezelf voortaan ’s avonds te scheren in plaats van ’s ochtends. ’s Avonds krijgt de huid namelijk meer rust en kan de roodheid wegtrekken.

Overweldigende parfumwalmen
Doe één à twee sprays en niet meer, want die walmen zijn niet sexy en eerder een afknapper. Ook een grote fout die men wel eens maakt, is het gebruiken van een aftershave als parfum. Allereerst kun je na het scheren beter een aftershave balm gebruiken en geen alcohol splash variant, maar dat terzijde. Tip! Breng parfum aan op plekken op de huid die beter doorbloed zijn, zoals net achter de oorlel, de onderkant van de keel en de binnenkant van de polsen.

Glimmend haar
Sorry hoor, beetje gelletje of pomade erin oké, maar zo’n compleet natte coupe… Het ziet er minder tof uit dan je wellicht zelf zou denken. Gelukkig bestaan er ook matte varianten voor een natuurlijkere look.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.