De mannenhuid is wel degelijk anders dan de vrouwenhuid!

mannenhuid

Naast de gezichtsbeharing, verschilt de mannenhuid enorm van de vrouwenhuid. Het mannelijk hormoon maakt dat de huid gemiddeld 25% dikker is dan die van de vrouwen, het heeft een hogere PH-waarde (zuurgraad) en produceert meer talg waardoor de huid vetter is. Hierdoor is de huid gevoeliger voor acne, mee-eters, veroudering en uitdroging. De mannenhuid is ook veel gevoeliger voor weersomstandigheden.

Tijdens de pubertijd maakt de huid ( door de invloed van hormonen) meer talg aan, dan bij de vrouwen. Het gevolg hiervan is dat jonge mannen vaak langer last hebben van acne dan de vrouwelijke leeftijdgenoten.

Bij de mannenhuid is de collageen dichtheid hoger dan bij de vrouwen. De tekenen van huidveroudering kunnen worden afgelezen door de hoeveelheid collageen dat er in de huid zit. Mannen zien er door de hoger collageen dichtheid doorgaans langer jonger uit!  Maar ook dat heeft een keerzijde, want doordat de mannenhuid nogal wat te voortduren krijgt, ziet de huid er er vaak uiteindelijk toch ouder uit. Omdat mannen zich vaak scheren en daardoor beschadigingen oplopen, de huid zonder bescherming blootstellen aan verschillende weersomstandigheden, kan de huid zich niet optimaal herstellen. Het is dus enorm belangrijk de huid zelf te verzorgen en te beschermen, zodat de huid flexibel en minder gevoelig wordt.

Dit verzorgen begint met de goed reinigen van de huid. Vergeet niet dat de talgklieren van mannen meer talg aanmaken dan vrouwen en de kans dus groter is dat de talg verstopt raakt in de poriën (mee-eters). Als dan vervolgens de ophoping gaat ontsteken, ontstaat er acne. Voorkom dus deze verstoppingen en laat de poriën vrij ademen door de huid dagelijks goed te reinigen met een cleanser.

Eindig met een niet vette moisturiser (dagcrème), deze zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt maar juist gaat hydrateren.

Ook is het belangrijk tijdens en na het scheren gebruik te maken van goede producten, die beschadigingen en/ of scheerwondjes helpen te voorkomen of de huid helpt te herstellen.

De verzorgingsproducten die de huid fit houdt, zijn dus ook speciaal ontwikkeld voor de mannenhuid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.