Droog of nat scherende heren?

nat scherende heren

Voor de meeste mannen is het een dagelijks ritueel, het scheren van het gezicht. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Hou je van een mooi getrimde baard of hou je het liever makkelijk glad? Ben jij een droog of een nat scherende heer?

Een mooi getrimde baard, klinkt misschien heel makkelijk, maar het nadeel ervan is, dat je de baard wel goed in de gaten moet houden en wildgroei moet proberen te vermijden. Wildgroei op de keel, nek en wangen kan leiden tot een onverzorgde uitstraling. Een voordeel weer is, dat je niet vast zit aan de badkamer. Trimmen kan je in principe overal doen, al is een spiegel natuurlijk wel zo handig. Maar vergeet dus niet de wildgroei. Deze is jammer genoeg niet gemakkelijk met de trimmer te bewerken. Dit kun je wel doen, zoals de echte barbieren het doen, met een openklap scheermes. Hiermee kun je heel precies scheren en dus de baard perfect in model brengen.

Wil je een mooie gladde zachte huid, dan zul je jezelf nat moeten scheren. Door je nat te scheren, scheer je de haartjes schuin en dat geeft een extra glad resultaat. Het voordeel van nat scheren is, dat je jezelf tijdens het dagelijks douchen zou kunnen scheren. Een lauw-warme natte huid zorgt ervoor dat de huid en haartjes soepel worden en je een minder trekkend gevoel krijgt tijdens het scheren. Natuurlijk speelt ook de kwaliteit van de scheercrème of olie een grote rol.

Maar kun je als je eigenlijk altijd droog scheert, nu ineens nat gaan scheren? De huid heeft vaak de tijd nodig om mee om te kunnen schakelen. Trek er dan ook een aantal weken voor uit. Wil je gaan omschakelen van droog scheren naar nat scheren, dan kun je snel last krijgen van kleine irritaties, zoals rode vlekken en een brandend gevoel. De huid heeft dan last van het effect, wat nat scheren op de huid heeft. Je kunt de huid na het scheren dan ook het beste verzorgen met een goede aftershave balm, zodat de huid zich weer optimaal kan herstellen. De hydratatie van de huid is dan echt heel erg belangrijk. Maar uiteindelijk is het wel de moeite waard!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.