Eet eens druiven!

druiven

Als ik fruit zeg, denk je wellicht niet in eerste instantie aan druiven. En als het om gezond gaat, zal je ook niet het eerst wijzen naar meneer druif. Wie het precies de wereld in geholpen heeft, dat druiven dikmakers zijn met al hun suikers, weet ik niet. Maar ik weet wel dat het complete onzin is. Oké, als je heel de dag door druiven aan het eten bent zul je er dikker van worden, maar volgens mij geldt dat voor alles. De druif, waarom nou de druif, ontdek het hieronder…

Druiven zijn gezond
Zo zitten de vezelrijke druiven bomvol vitamine B, maar dan ook echt bom vol met B1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 én 9. Daarnaast bevatten de blauwe druiven ook nog een antioxidanten welke sterker zijn dan vitamine A en C. Ze bevatten nauwelijks vet, maar wel veel andere nuttige stoffen magnesium, calcium, kalium en fosfor. En werken ze ook goed tegen reuma en hart of vaatziekten.

Energie voor sporters
Er zit relatief veel suiker in deze kleine bolletjes, per 100 gram zit er al snel 11 tot 13 gram druivensuiker in. Voor de sporters onder ons is het de ideale snack na een intensieve training. Ze leveren namelijk op korte termijn veel energie en zo kun je de verbrande suikers weer snel aanvullen.

TIP! Plant je eigen vitamine bommen in de tuin of balkon, het is namelijk ontzettend gemakkelijk!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.