Eet jezelf bruin!

bruin

Nu de zon volop aanwezig is, willen we ook graag een mooie bruine teint hebben. Maar kun je door verschillende producten te eten een gezondere bruine teint krijgen? Het lijkt een fabel, maar in sommige producten zitten voedingsstoffen die de aanmaak van pigment stimuleren.  Als de huid bloot gesteld wordt aan de zon, zal deze antioxidanten uit de voorraad halen om de huid te beschermen tegen UV-straling (aanmaak pigment). Zonlicht zorgt ervoor dat de huid sneller veroudert, alleen deze antioxidanten kunnen er voor zorgen dat de huid zijn biologische structuur behoudt en beschermt. Hieronder vind je een lijst met producten waarin deze antioxidanten zitten. Geniet ervan en wordt gezond bruin!

Gekleurde groenten en fruit
(Tomaten, wortels, spinazie, abrikozen, paprika…)
Door deze producten te gaan eten wordt het collageen beschermd. Dit zorgt ervoor dat de huid minder snel tekenen van veroudering laat zien en dat de celvernieuwing dus in takt blijft. Ook bevorderen ze de aanmaak van pigment in de huid bij blootstelling aan UV-straling.

Vette vis en diverse noten (omega 3)
(Makreel, ansjovis, zalm, tonijn, pinda’s….)
Deze producten beschermen de huid tegen verbranding. Het betekent alleen niet dat je door voldoende vette vis te eten geen anti-zonnebrandcrème hoeft te gebruiken. Blijf de huid altijd goed insmeren als je de zon in gaat! En vergeet na een zonnige dag ook de huid niet in te smeren met een goede hydraterende crème. De vochtbalans in de huid daalt namelijk door blootstelling aan de zon. Je zult alleen minder snel verbranden als voorheen als je regelmatig vette vis eet.

Selenium
(Champignons, uien, knoflook, schaaldieren, volkoren granen…)
Selenium beschermt de huid tegen vrije radicalen. De vrije radicalen productie worden door UV-straling stimuleert, deze vernietigen de benodigde vetzuren van de cellen en veranderen de structuur van de huid. Reacties daarop kunnen zijn, vroegtijdige veroudering, vermindering flexibiliteit van de huid en het verhoogt het risico op huidkanker.

Citrusvruchten en diverse groenten
(Sinaasappel, citroen, grapefruit, aardappelen, paprika…)
In deze producten zit veel vitamine C. Vitamine C beschermt de huid tegen huidveroudering.

Deze producten kun je beter mijden!
(Vijgen, selderij, peterselie…)
In deze producten zit namelijk het zogeheten Psoraleen en maakt de huid juist ontzettend gevoelig, de kans op verbranding wordt door het eten van deze producten dus vergroot. Vermijden dus!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.