Eeuwig jong blijven

jong blijven

Wie wil dat nou niet, eeuwig jong blijven. Uiteraard kun je het ouder worden op zich niet tegengaan, maar aan het jong houden van je uitstraling kun je wel werken. Je kunt er dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Zoals bekend is, krijgt de huid dagelijks veel te verduren en is het belangrijk de huid hier goed voor te beschermen. De huid blijft hierdoor langer soepel en zal er langer jong uit blijven zien.

Rond je 30ste begint de huid tekenen van veroudering te laten zien. Het stofwisselingsproces vertraagt dan in de cellen, ook worden er minder nieuwe huidcellen bij gemaakt. De huid zal dus ook dunner worden en verliest collageen, elasticiteit en vetweefsel. Het gevolg is dat de huid slapper wordt en minder veerkrachtig. Wil je dit proces afremmen, neem dan onderstaande tips in je op:

Dagelijks gebruik van een dagcrème

Het is een must vanaf je dertigste dagelijks gebruik te maken van een dagcrème. Dit om de huid goed te beschermen voor alle externe factoren die een negatieve invloed kunnen hebben voor de huid. De huid zal hierdoor beter beschermd en gevoed blijven, wat een positief effect heeft op de elasticiteit.

De huid rondom de ogen is ook niet onbelangrijk. De huid is hier vele malen dunner en heeft dus ook een andere verzorging nodig. Het is een pre om vanaf je 25ste gebruik te maken van deze speciaal ontwikkelde crèmes voor de oogcontouren. Omdat de huid dunner is, is het ook gevoeliger en kan een gewone dagcrème voor irritatie zorgen. Gebruik een oogcrème in de ochtend en vooral niet in de avond. In de nacht is de huid rond de ogen voortdurend in beweging, als je de crème s’ avonds hebt aangebracht, kan het natuurlijke proces verstoord worden. Het gevolg kan zijn dat je ogen er in de ochtend vermoeid en opgezwollen uit zien.

Bescherming tegen de zon (hydrateren)

Dit is ook niet onbelangrijk. De zon zorgt er vooral in de zomer voor dat de huid uitdroogt. Bescherm aller eerst de huid tegen de zon met een anti-zonnebrandcrème, maar vergeet vooral naderhand de huid niet te hydrateren. Een uitgedroogde huid zal sneller tekenen van veroudering laten zien. Een hydraterende crème zal de vochtbalans in de huid op peil houden, de huidcellen zullen beter hun werk kunnen doen, blijven fit en behouden hun elasticiteit.

Blijf bewegen

Bewegen is ontzettend belangrijk. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en verdient een goede doorbloeding. Het heeft tot gevolg dat de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof verbeterd zal worden, waardoor alle cellen beter gevoed zullen worden. Ook vervoerd het bloed afvalstoffen, door een betere doorbloeding zullen ook deze stoffen beter afgevoerd worden. De cellen zullen beter hun werk kunnen doen. Sporten zorgt er ook voor dat de huid zich jong houdt. Tijdens het regelmatig sporten maakt het lichaam meer collageen aan, wat er voor zorgt dat de huid minder snel slap en rimpeling wordt.

Probeer stress te mijden

Stress zorgt ervoor dat je sneller tekenen van veroudering laat zien. Stress zit een goed werkende stofwisseling in de weg. Probeer dus te gaan ontstressen als je hier last van hebt, ga bijvoorbeeld bewegen en zet je verstand op nul.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.