Even lekker in de stemming komen

even lekker in de stemming komen

Even in de stemming komen! Je kan er niet omheen, morgen mag heel Nederland weer gaan stemmen voor de landelijke verkiezingen. Welke partij zal de grootste worden…

Ga jij stemmen morgen?
Het lijkt er op dat 1 stem er niet zo toe doet, dus waarom zou je gaan stemmen. Gek genoeg denken zoveel mensen op die manier, dat je dus met die gehele groep echt het onderscheid kan maken. Vooral veel jongeren (tussen 18-35 jaar) tijdens de landelijke verkiezingen van 2012 zijn thuisgebleven, natuurlijk erg jammer, want het betreft een grote groep stemgerechtigden. Daarnaast is dit de enige manier om je stem te uiten en een keuze te maken in de politiek.

Hoe weet je op welke partij je wilt stemmen?
Iedereen heeft een mening, iedereen heeft een beeld van de toekomst, iedereen heeft andere doelen, levenssituaties etc. Er zijn gelukkig velen politieke partijen, met allemaal een andere strategie. Maar hoe kun je nou ontdekken op welke partij je wilt gaan stemmen…
1. Ga naar de website van de politieke partijen en neem de punten van de partijen goed door.
2. Om door middel van stellingen er achter te komen welke partij het beste bij je past kun je diverse stemwijzers invullen.
3. Ga met vrienden, kennissen en familie praten over hun keuzes en onderbouwing. Wellicht dat je hierdoor een goede mening kan vormen en een goede keuze kan maken.
4. Uiteraard zijn er geen partijen die op alle punten een 100% score geven. Kies voor een partij waar jij je het beste bij voelt.

Realiseer je dat als je niet gaat stemmen, je de beslissing aan anderen over laat!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.