Feiten en fabels over kaalheid…

kaalheid

Er gaan altijd veel feiten en fabels de ronde over persoonlijke verzorging, maar wat is er nou eigenlijk waar en wat helemaal niet. Deze keer ontdek je de feiten en fabels over kalend haar!

Stress kan (tijdelijke) kaalheid veroorzakenWaar

Dit is helemaal waar. Door stress komt er meer melkzuur in het zweet en beschadigt het de haren. Wanneer het melkzuur bij de haarwortel komt, zal het de haarwortel aantasten en valt de haar uit. Vaak valt het met kleine plukken tegelijk uit en groeit het na een paar maanden wel weer aan. Ontstress jezelf dus als je in een stressige periode zit, zet je verstand even op nul, ga bijvoorbeeld lekker sporten!

Een bedekt hoofd is eerder kaalNiet waar

Dit is natuurlijk niet waar. Je hebt het vast wel eens gehoord, dan iemand zegt dat het dragen van een pet niet goed voor je haar zou zijn en dat je dus eerder kaal zou worden. Uiteraard is hier onderzoek naar gedaan, alleen bleek er geen verschil in te zitten of je nu een hoofddeksel droeg of niet.

Kaalheid is erfelijk bepaaldWaar

Kaalheid is inderdaad erfelijk bepaald. Kijk bijvoorbeeld eens naar je opa’s, waren deze vroegtijdig kaal? Als het antwoord ja is, is de kans erg groot dat ook jij vroegtijdig kaal zult worden. Toch hoeft dit niet altijd te kloppen, want het slaat ook wel eens een generatie over!

Als je op je 40ste nog haar hebt, wordt je niet meer kaalNiet waar

Kaalheid begint niet per sé op een bepaalde leeftijd. Vaak is dit dus wel erfelijk bepaald, maar je kunt er niet 100% van uit gaan. Het kan dus best zijn dat jij pas vanaf je 40ste levensjaar op de kalende toer gaat.

De enige blijvende oplossing tegen kaalheid is haartransplantatieWaar

De nieuwste technologie tegen kaalheid is haartransplantatie. De haarstamcellen samen met het haarzakje worden dan naar een kalende plek getransplanteerd. Uit dit getransplanteerde haar zakje kan vervolgens op de nieuwe plek gewoon weer een nieuwe haar groeien. Mooier kan eigenlijk niet natuurlijk en hoef je dus nooit echt kaal meer te zijn. Al vraag ik me wel weer af waar dat ene haarzakje met haarstamcellen vandaan zal komen als je al kalend bent…

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.