Ga voor een gezonde bruine teint

gezonde bruine teint

Wat is de zomer toch een heerlijk seizoen. Niet alleen omdat alle dames weer in de fleurigste kortste jurkjes en shorts rond huppelen, maar ook omdat je dan pas echt oprecht kan gaan genieten van je pilsje, want de zon schijnt! Maar omdat de huid zich waarschijnlijk weken/maanden heeft verscholen onder je kleding is deze nog spier wit en helemaal nog niet gewend aan deze zon. Hoe kun je dan toch snel een gezonde bruine teint creëren?

Smeren, smeren en nog een smeren!

Smeren is wellicht niet stoer, zeker niet als je er veels te veel op doet (ziet wit), maar regelmatig de huid beschermen met een anti-zonnebrand is zeker geen overbodige luxe. Dat je hierdoor niet meer bruin wordt is een fabel, het zorgt er namelijk voor dat je niet zo snel verbrand. Het beschermt de huid tegen UV-straling, dit om huidkanker te voorkomen. Kies voor een SPF die bij je past, hoe lichter de huid, hoe hoger de factor.

Wortelen, mango’s en mandarijnen…

Hierin zit het stofje caroteen wat het bruiningsproces kan versnellen. Caroteen is een natuurlijk oranje kleurstof en antioxidant, gezond en bruint de huid. Knabbel dus eens een wortel of’ oranje paprika tussendoor!

Work it!

Sporten is niet alleen top om je lichaam in shape te houden. Door in het zonnetje actief bezig te zijn zal je egaler bruin worden, dan dat je ligt te bakken op een strandbedje. Tevens wordt het lichaam beter gevoed, doordat je bloedsomloop beter geactiveerd wordt en krijg je een gezondere uitstraling.

Eerst schuren en dan pas het kleurtje erop.

Als je een kastje een nieuwe teint wilt geven, zal je deze eerst egaal moeten schuren. Zo werkt het ook met bruinen. Scrub de huid voordat je in de zon stapt. Hiermee egaliseer je de huid en verwijder je oneffenheden. De huid zal hierdoor sneller egaler bruin worden.

Reflecteer

Op plaatsen waar de zon meer reflecteert, word je sneller bruin. Je ziet dit vaak bij mensen die terug komen van wintersport, maar ook langs of op het water werkt dit op deze manier. Pas uiteraard wel op, want de kans dat je eerder verbrand is hierdoor ook aanwezig!

Hydrateer

Drink voldoende water, dit om je lichaam goed te hydrateren. Als jij de vochtbalans in de huid op peil houdt, zal je langer de bruine teint kunnen behouden. Bij de gezichtshuid (welke het meeste te verduren krijgt) is het ook van belang om regelmatig een goede hydraterende crème te gebruiken om uitdroging te voorkomen en de balans op peil te houden.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.