Geheim tegen navelpluis

navelpluis

Buikpluis of navelpluis, hoe je het dan ook wilt noemen, het is een merkwaardige verschijning. Niet iedereen maakt pluis aan met zijn navel, maar hoe ontstaat navelpluis nu eigenlijk en waarom heb ik het dus soms wel en soms niet. Wij mannen hebben ook veel vaker navelpluis de vrouwen, maar waarom eigenlijk?

Beharing
De belangrijkste reden van het ontstaan van pluis, is je lichaamsbeharing. Heb je net wat meer of grover borst/schaamhaar, dan heb je ook meer kans om sneller pluis te creëren. In en rondom de navel vormen zich haartjes, cirkelvormig. Als je ouder wordt, bestaat de kans dat je iets meer lichaamsbeharing krijgt, waardoor de kans op het aanmaken van pluis groter wordt.

Ondergoed
Wat men vaak niet weet is dat navelpluis niet per se ontstaat in je shirt of ondershirt, het ontstaat door de wrijving met je ondergoed. Het pluisballetje klimt dus als het ware naar boven tot het je navel heeft bereikt.

Licht blauw pluis…
Ja mega vaag natuurlijk, maar meestal is het navelpluis blauw gekleurd. Dit was mij altijd een groot raadsel, maar het blijkt dat de meeste kleding blauwe vezels bevat, welke dus ophopen in je navel. Men draagt veel spijkerbroeken, wat natuurlijk een grote veroorzaker kan zijn voor de blauwe kleur.

Mocht je je nu erg irriteren aan al het pluis, scheer jezelf en je bent er van af!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.