Gezond haar…

gezond haar

Het is januhairy en deze maand staat dus in het teken van haar, haar en nog meer haar. Haren op je hoofd, haren aan/onder je hoofd. Je wilt ze graag laten stralen. Maar hoe houd je gezond haar? Lees de tips hieronder en creëer gezond stralend haar.

Bezoek de kapper
Ga regelmatig naar de kapper. Het laten knippen van de puntjes is ontzettend belangrijk, zelfs als het doel is om het haar te laten groeien. De puntjes zijn namelijk erg gevoelig en kunnen gemakkelijk gaan splijten. Hierdoor kan het haar er ongezonder uit gaan zien. Tevens kun je bij de kapper je laten informeren over je haartype.

Was het haar niet te vaak
Door het haar te vaak te wassen met shampoo, kun je het haar per ongeluk beschadigen. Wissel het wassen met shampoo dan ook regelmatig af met alleen het wassen met water. Een shampoo reinigt het haar wel goed, maar dit goede reinigen kan ook het haar te veel aantasten, waardoor het droog of dof kan worden. Dit geldt zowel voor het hoofdhaar als voor de baardharen. Omdat baardharen vaak stugge en grover zijn, zijn hier speciale soaps voor ontwikkeld.

Gebruik een conditioner
Heb je het idee dat je haar een extraatje nodig heeft of voelt het haar altijd droog aan. Maak dan regelmatig gebruik van een conditioner. Conditioners zijn er namelijk ook voor mannen, met mannelijke geuren. Een conditioner voedt het haar, waardoor het een betere bescherming kan geven tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast houdt het haar na het behandelen met een conditioner meer vocht vast, waardoor het er minder droog uit gaat zien.

Verzorg ook de hoofdhuid
Vergeet naast het haar niet de hoofdhuid te verzorgen. Masseer de shampoo of conditioner ook goed in op de hoofdhuid. Doe dit zachtjes en absoluut niet met de nagels. Er zijn ook speciale shampoo’s welke ook de hoofdhuid goed voeden.

Dep het haar droog
Na het douchen, badderen is het belangrijk het haar droog te deppen en niet te wrijven. Door de wrijving kan het haar beschadigd raken. Dep dan ook zachtjes met een handdoek het haar droog. Velen van ons wrijven als een malle met de handdoek over het hoofd, doe dit dus de volgende keer met iets meer beleid. Ook jij wil dat je haar een gezondere look krijgt!

Niet te vaak föhnen
Je mag het haar best föhnen voor eventueel meer volume, alleen ga het haar niet dagelijks droog föhnen puur om het haar alleen te drogen. De warmte van de föhn kan er voor zorgen dat het haar beschadigd raakt en hierdoor dof en futloos wordt. Zeker als het doel is om het haar meer volume te geven is het overmatig föhnen van het haar af te raden.

Spoel ’s avonds je hairstylingsproducten uit
Ik weet het, vaak heb je hier absoluut geen zin in, maar het is wel beter voor je haar. Het haar blijft gezonder als je de hairstylingsproducten er ’s avonds voor het slapen gaan weer uitspoelt. Krijg je de hairstylingsproducten niet goed uit te spoelen met alleen water, doe het dan voortaan anders. Breng een klein beetje shampoo aan op droog haar en spoel dit vervolgens goed uit.

Hairstylingsproducten toevoegen op droog haar
Heb je droog haar en wil je een gezondere look creëren. Werk dan met licht glanzende hairstylingsproducten. Deze geven het haar glans, waardoor het haar er minder droog en dof uit ziet. Let op, dit verbetert de kwaliteit van het haar niet. Probeer dus met de andere tips, zoals het gebruik van een conditioner, te voorkomen dat het haar er droog uit ziet. Voor de baard zijn er zelfs oliën ontwikkeld om de baard licht te laten glazen en deze een gezonde look te geven. Kies een baardolie die bij jou past!

Ga voor gezond haar!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.