Heren, verzorg jezelf ook op vakantie!

heren

Thuis zit je vaak helemaal in je ritme, maar op vakantie heb je die vrijwel niet. Het verzorgende ritueel van iedere dag zal op vakantie ook vaak anders lopen, dit komt niet alleen door het dagelijkse ritme, maar ook doordat je niet alle spullen bij je hebt, die je thuis wel altijd gebruikt, lastig dus.. En stel nou dat je alleen handbagage meeneemt, dan zit je al helemaal met de gebakken peren, want dan mag je niet meer dan 100 ml per verpakking meenemen het vliegtuig in, vaak kun je de shampoo, deo en de scheerschuim dan wel vergeten.

Gelukkig bestaan er ook veel reisverpakkingen, de producten zitten dan in kleinverpakkingen bij elkaar, waardoor je ze gemakkelijk mee kan nemen en zo ook op vakantie kan genieten van de juiste verzorging.

Zeker op vakantie moet je niet stoppen met het verzorgingsritueel, want je krijg tijdens de vakantie te maken met diverse invloeden die een negatief effect kunnen hebben op de huid. Zo zorgt bijvoorbeeld de zon ervoor dat de huid uitdroogt en zul je voldoende moeten drinken, de huid moet ook beschermd worden voor UV-straling door een anti-zonnebrandcrème te smeren. ’s Avonds is het van belang een goede hydraterende crème te gebruiken, zodat de vochtbalans in de huid weer op peil gebracht kan worden. Het reinigen van de huid moet je ook ’s avond zeker blijven doen, resten zout op het gezicht door het zeewater is ook niet prettig voor de huid, dus reinig het gezicht voor het slapen gaan goed.

Je regelmatig scheren is ook niet onbelangrijk. Allereerst is het uiteraard verfrissend! Maar zeker als je normaal geen echte baard hebt, is het verstandig hem regelmatig te scheren tijdens de vakantie, straks wordt je gezicht bruin en je kin niet… Ook is die plek moeilijker in de smeren met anti-zonnebrandcrème en kun je sommige plekken gemakkelijker verbranden, dit zie je ook wel eens op de hoofdhuid boven op je hoofd en dat kan erg pijnlijk zijn.

Ofwel ga goed voorbereid op pad en blijft je dagelijkse verzorgingsritueel behouden!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.