Het effect van parabeen-vrije producten

parabeen-vrije producten

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en is erg gevoelig. De huid staat in nauw contact met de vitale lichaamsfuncties en dient dus goed verzorgd te worden. Zowel van binnenuit kun je gezond en gevarieerd eten, maar ook van buiten uit is het belangrijk het beste voor te hebben met je lichaam.

In alle cosmetische producten zoals shampoos en diverse crèmes zitten ingrediënten die er voor zorgen dat het product veilig en bacterie vrij is en dat het product lang houdbaar is. Deze ingrediënten worden ook wel parabenen genoemd en dienen als conserveringsmiddel in de producten. Parabenen hebben alleen een negatief effect op de huid omdat de functie ervan is om bacteriën te doden (één cellige). De huidcellen zijn ook één cellig en kunnen worden aangetast, dit zal pas na langer gebruik irritatie opwekken. Ook maakt de huid van nature gebruik van verschillende bacteriën om de huid goed te laten functioneren. Dood je deze door gebruik van conserveringsmiddelen zoals parabenen, dan wordt de natuurlijke huid flora aangetast en zal de huid er minder gezond uit gaan zien.

Nu zijn er ook producten ontwikkeld, de zogeheten parabeen-vrije producten, óók speciaal voor mannen. Uiteraard moet er gekozen worden voor een ander soort conserveringsmiddel, deze zijn vaak minder hardnekkig en is er gebruik gemaakt natuurlijk ingrediënten. Wij hebben vijf merken in het assortiment die geheel parabeen-vrij zijn, dit zijn Extenso for Men, Osmium for Men, The Bluebeards Revenge, The ShaveDoctor en Bulldog. Heb het beste voor met je huid!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.