Het stappenplan voor de ochtend!

stappenplan ochtend

Je kunt het geloven of niet, maar het grootste deel van de mannen is gemiddeld gezien net zo lang bezig met het ochtendritueel als de vrouwen. De helft van de mannen is dan ook gemiddeld per ochtend 10 tot 30 minuten bezig. 18% Van de mannen is minder dan 10 minuten bezig en dat is bij de vrouwen maar 9%. Met het onderstaande stappenplan kun je het ochtendritueel nog efficiënter inrichten!

 

Het ochtendritueel begin je zo:

 1. Start met een douche!
  Door je dag te beginnen met een douche, kun je pas echt goed wakker worden. Was je lichaam met een bodywash en was je haar als nodig met shampoo (tip: was je haar niet ieder dag!). Je gezicht moet je ook niet vergeten, reinig je gezicht gewoon tijdens het douchen. Je poriën gaan namelijk door de warmte van het water al open staan, waardoor je de huid grondiger kunt reinigen. Doe dit reinigen met een hiervoor bedoelde cleanser! Eens per week zou je tijdens het douchen ook de huid eens heerlijk kunnen scrubben. Het reinigen van het gezicht is ook een goede voorbereiding voor de scheerbeurt.
 2. De dagelijkse scheerbeurt
  Nu scheert natuurlijk niet iedereen zich iedere dag, check dan toch even je stoppels, baard, neus en oorharen. Voor degene die zich wel dagelijks scheren, is het belangrijk de juiste producten in huis te hebben. Niets is zo vervelend als blijkt dat bijvoorbeeld je scheermes bot is en je hierdoor ineens scheerwondjes maakt. Zorg er dus voor dat je een kleine ‘voorraad’ hebt, zodat je niet voor verrassing hoeft te staan. Het gebruik van goede producten tijdens het scheren, zullen de scheerbeurt vergemakkelijken.
 3. Bescherm de huid
  De volgende stap is het beschermen en verzorgen van de huid. Buiten krijgt de huid veel te verduren, waarvoor je de huid moet beschermen. Ga dan ook zeker de deur niet uit voordat je de huid deze bescherming hebt geboden. Zonder het gebruik van een goede hydraterende moisturizer (dagcrème) kun je de frisse look die je in de ochtend opgedaan hebt, niet de gehele dag behouden.
 4. Deodorant en geurtje
  Ja, je zult wellicht verbaasd zijn, maar er zijn nog mannen die niet dagelijks gebruik maken van een deodorant. Tip: gebruik een roller i.p.v. een sprayer. Een roller gaat namelijk langer mee, aangezien je het precies aanbrengt. Met een spray gaat er relatief veel verloren, omdat je hiermee niet gericht genoeg kunt sprayen. Eindig met je favoriete geurtje!
 5. Tanden gepoetst?
  Ja, want dan kun je nog zo fris je ochtend begonnen zijn. Als je je tanden vergeet te poetsen, dan kom je nog niet fris over bij bijvoorbeeld je collega’s of de klant waar je een afspraak met hebt. Poets je tanden natuurlijk nadat je ontbeten hebt!

Met dit efficiënte stappenplan kun je eindelijk fris je dat beginnen. Doe er je voordeel mee!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.