Huidtypes man: Droge huid

droge huid

Als je jezelf goed wil verzorgen is het belangrijk te kiezen de goede huidverzorgingsproducten. Allereerst moet je dan ook weten welk huidtype je hebt. Aan de hand daarvan kun je pas de producten kiezen die het beste bij je passen. Hieronder staat beschreven welke producten belangrijk zijn als je een droge huid hebt.

De droge huid

Kenmerken

– Trekkerig gevoel als de huid in aanraking komt met water

– Grove kloven, structuur van de huid gaat als het ware lijken op een papieren tissue

– Sneller last van rode plekken

– Gevoeliger voor eczeem

– Matte look huid

Behandeling

– Drink voldoende, zodat je de huid van binnenuit hydrateert

– Hydrateer de huid ook van buiten, dit kun je doen door de huid goed te reinigen met een cleanser en daarna te beschermen met een hydraterende moisturiser.

– Laat de huid niet uitdrogen, gebruik dan ook geen verzorgingsproducten waar alcohol in zit. Spuit bijvoorbeeld geen parfum op de huid, maar spray de parfum lichtjes op de kleding. Dep na het wassen het gezicht droog i.p.v. het droog te wrijven. Je gezicht reinigen met zeep is ook niet aan te raden, aangezien zeep te hardnekkig is. Zeep zal er dus ook voor zorgen dat de huid zal gaan uitdrogen, gebruik dus een hiervoor bedoelde cleanser, zoals hierboven staan beschreven.

– Maak regelmatig gebruik van een milde peeling of een hydraterende gezichtsmasker, deze verwijderen de dode huidcellen en geven de huid een diepe reiniging, zodat de poriën weer vrij kunnen ademen. Zo verbeter je de structuur van de huid en laat je de huid hydrateren.

TIP

Douche niet te warm. Te heet douchen kan de huid laten uitdrogen!

Het is belangrijk producten te gebruiken van een goede kwaliteit, er zijn ook diverse producten speciaal ontwikkeld voor mannen met een droge huid. Ontdek het overzicht met producten speciaal tegen een droge huid.

Wat zou het toch fijn zijn als je door deze tips weet hoe je het beste met de droge huid om kunt gaan en er geen problemen meer mee ondervindt.

Ga naar de producten voor de droge huid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.