Huidtypes man: Geïrriteerde huid

geïrriteerde huid

Als je jezelf goed wil verzorgen is het belangrijk te kiezen de goede huidverzorgingsproducten. Allereerst moet je dan ook weten welk huidtype je hebt. Aan de hand daarvan kun je pas de producten kiezen die het beste bij je passen. Hieronder staat beschreven welke producten belangrijk zijn als je een geïrriteerde huid hebt.

De geïrriteerde huid

Kenmerken

– Droge vaak schilferige huid.

– Na aanraking met water een trekkerig gevoel, zoals na het douchen.

– Sneller last van rode uitslag.

– Kriebelende huid, wellicht last van eczeem.

– De geïrriteerde huid kan ook ontstaan door het scheren of transpireren.

Behandeling

– Maak gebruik van de juiste verzorgingsproducten. Producten met een vergelijkbare pH -waarde als de huid zorgen ervoor dat de zuurgraad van de huid niet aangetast zal worden. Wil je bijvoorbeeld de huid gaan reinigen met zeep, zal dit ervoor zorgen dat de huid nog erger zal uitdrogen. Kies dan ook voor een goede reinigingsgel (cleanser) die past bij jou huidtype. De beschermlaag die de huid heeft wordt hierdoor niet geheel verwijdert en behoudt de huid dus zijn natuurlijke beschermlaag waardoor de huid beter bestand is tegen infecties en invloeden van buitenaf.

– De producten van Osmium for Men zijn ontwikkeld met natuurlijke producten, er zitten dan ook bijna tot geen conserveringsmiddelen in, zoals in veel producten wel zit. Als je last hebt van een geïrriteerde huid zal deze verzorgingslijn verzachtend en helend zijn, de kern van het merk zegt het eigenlijk al, ze willen de gezonde potentie van de huid laten ontwaken.

– Douche niet te heet en beperk de douchebeurt tot ongeveer 10 minuten. Door de warmte zal de huid ook gaan uitdrogen.

– Maak gebruik van een goede scheercrème tijdens het scheren. Deze beschermt namelijk de huid beter tegen het grove geweld wat scheren met zich meebrengt. Afwerken met een aftershave is ook verstandig, dit biedt de huid een beschermlaag en krijgt de huid de mogelijkheid te herstellen van de scheerbeurt. Gebruik de aftershave eventueel ook als dagcrème, als je last hebt van een geïrriteerde huid is dat zeker een aanrader.

Wat zou het toch fijn zijn als je door deze tips weet hoe je het beste met de geïrriteerde huid om kunt gaan en er geen problemen meer mee ondervindt.

Ga naar de producten voor de geïrriteerde huid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.