Huidtypes man: Gemengde huid

gemengde huid

Als je jezelf goed wil verzorgen is het belangrijk te kiezen de goede huidverzorgingsproducten. Allereerst moet je dan ook weten welk huidtype je hebt. Aan de hand daarvan kun je pas de producten kiezen die het beste bij je passen. Hieronder staat beschreven welke producten belangrijk zijn als je een gemengde huid hebt.

De gemengde huid

Kenmerken

– Vettere huid in de T-zone (voorhoofd, neus, kin), de huid glimt hier een beetje. De talgproductie is hier vrij groot.

– In de T-zone vind je zichtbaar grovere poriën.

– De rest van de huid zal kleinere poriën hebben.

– De huid voelt daar dan ook matter en droger, de talgproductie is hier vrij laag.

– De gemende huid is als het waren een combinatie van een normale en een vette huid.

Behandeling

– De vettere delen van de huid zullen grondiger gereinigd moeten worden, dit kun je doen met een cleanser. Doe dit tweemaal daags en eindig met een moisturiser die niet te vette is. Een goed voorbeeld is de Men-Ü Matt Moisturiser, de naam zegt het eigenlijk al. Reinig de huid absoluut niet met zeep, zeep zorgt er namelijk voor dat de huid juist gaat uitdrogen, waardoor de huid meer talg (natuurlijk beschermlaagje) aan zal maken en de huid nog vetter zal worden.

– Probeer om oneffenheden te voorkomen, je kunt de huid het beste 1 à 2 keer per week scubben. Hier wordt de huid heerlijk zacht van, waardoor het weer gaat stralen.

– Naast de scrub kun je ook regelmatig gebruik maken van een gezichtsmasker. De huid wordt hierdoor diep gereinigd en verwijdert de dode huidcellen.

– Bescherm de huid ook altijd goed voor de zon, de mattere delen van de huid zijn gevoelig voor uitdroging en moeten dus goed beschermd worden. Smeer de huid als je de zon in gaat de regelmatig op nieuw in met anti-zonnebrandcrème.

Wat zou het toch fijn zijn als je door deze tips weet hoe je het beste met de gemengde huid om kunt gaan en er geen problemen meer mee ondervindt.

Ga naar de producten voor de gemengde huid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.