Huidtypes man: Gevoelige huid

gevoelige huid

Als je jezelf goed wil verzorgen is het belangrijk te kiezen de goede huidverzorgingsproducten. Allereerst moet je dan ook weten welk huidtype je hebt. Aan de hand daarvan kun je pas de producten kiezen die het beste bij je passen. Hieronder staat beschreven welke producten belangrijk zijn als je een gevoelige huid hebt.

De gevoelige huid

Kenmerken

– Huiduitslag door bepaalde allergieën (vaak erfelijk bepaald)

– De huid is erg dun en fijn van structuur, hierdoor voelt de huid vaak droog aan

– De huid heeft soms een trekkerig gevoel of geeft tintelingen

– Snel wondjes of irritatie tijdens of na het scheren

– De huid verbrand redelijk tot snel in de zon zonder bescherming

– Huidirritatie na emotionele stress

– Vaak blozen (rode wangen)

Behandeling

– Mijd producten die voor een allergische reactie zouden kunnen zorgen.

– Hydrateer de huid dagelijks, dit zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid op peil gebracht wordt. Gebruik hiervoor een hydraterende crème, deze voedt en beschermd ook de huid tegen invloeden van buitenaf.

– Reinig dagelijks het gezicht met een verzorgende cleanser/face wash en doe dit niet met zeep. Zeep is vaak te hardnekkig voor de huid en verwijdert ook de natuurlijk beschermlaag, waardoor de huid zal gaan uitdrogen. Na het reinigen is het belangrijk een goede hydraterende crème te gebruiken.

– Spuit geen parfum op de huid. In parfum zit alcohol en onttrekt het vocht uit de huid. Spuit parfum dan altijd lichtjes op de kleding.

– Gebruik tijdens het scheren een scheercrème in plaats van scheerschuim. Scheercrème maakt namelijk de haartjes zacht, waardoor ze gemakkelijk te scheren zijn en brengt een beschermlaagje aan op de huid, waardoor je minder makkelijk scheerwondjes zal hebben.

– Na het scheren is het van belangrijk de huid weer te voeden. Doe dit met een aftershave balsem (één zonder alcohol), deze voedt de huid na het scheren, zodat deze weer kan herstellen van de scheerbeurt.

– Mijd de zon als je geen beschermende crème aangebracht hebt.

TIP

Het is belangrijk producten te gebruiken van een goede kwaliteit, het liefst zelfs producten die 100% natuurlijk zijn. De huid reageert meestal het positiefst op natuurlijke verzorgingsproducten. Het merk Bulldog Skincare for Men is hiervan een voorbeeld. Alle producten zijn natuurlijk en zijn coverseringsmiddelen en parabeen vrij.

Wat zou het toch fijn zijn als je door deze tips weet hoe je het beste met de gevoelige huid om kunt gaan en er geen problemen meer mee ondervindt.

Ga naar de producten voor de gevoelige huid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.