Huidtypes man: Onzuivere huid

onzuivere huid

Als je jezelf goed wil verzorgen is het belangrijk te kiezen voor goede huidverzorgingsproducten. Allereerst moet je dan ook weten welk huidtype je hebt. Aan de hand daarvan kun je pas de producten kiezen die het beste bij je passen. Hieronder staat beschreven welke producten belangrijk zijn als je een onzuivere huid hebt.

De onzuivere huid

Kenmerken

– Snel last van puistjes/acne

– Her en der wel eens rode vlekjes op de huid

– Oneffenheden op de huid

Behandeling

– Eén van de oorzaken van een onzuivere huid is stress. Door dus te gaan ontstressen kan je al van een onzuivere huid af komen. Zet bijvoorbeeld regelmatig je verstand even lekker op nul door te gaan sporten. Zonder je even af en pak op tijd je rust. Je lichaam reageert eigenlijk altijd op stress en vaak is dat signaal niet prettig en kan het dus een puistje hier en daar tot gevolg hebben.

– Reinig de huid regelmatig, het liefst iedere dag. De huid krijgt dagelijks te maken met de vele invloeden van buiten af en deze kunnen een negatief effect hebben op de huid. Ontdek hier welke invloeden dat zijn! Reinig de huid wel met een hiervoor bestemde face wash, deze is mild en zorgt ervoor dat de huid grondig gereinigd, maar dat toch het natuurlijke beschermlaagje van de huid behouden blijft..

– Maak regelmatig gebruik van een milde peeling of een hydraterende gezichtsmasker, deze verwijderen de dode huidcellen en geven de huid een diepe reiniging, zodat de poriën weer vrij kunnen ademen. Zo verbeter je de structuur van de huid en laat je de huid hydrateren.

– Stomen van de huid kan ook lekker zijn. Dit kun je doen door een ruime hoeveelheid water te koken en vervolgens in een schaal te doen. Ga dan met je hoofd boven de schaal hangen en sluit het geheel af met een handdoek, zodat je gezicht helemaal gestoomd kan worden. Blijf nu ongeveer zo’n vijftien minuten zitten. LET OP! Ga niet direct nadat het water gekookt heeft boven de schaal hangen, het is namelijk niet de bedoeling dat je je verbrandt!

TIP

Probeer ook zo min mogelijk met je handen in je gezicht te zitten. Aan je handen zitten vele bacteriën en deze kunnen de poriën/(scheer)wondjes laten ontsteken, tevens kunnen de handen onzuiverheden die al op de huid zitten verspreiden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zo kom je er anders nooit vanaf!

Het is belangrijk producten te gebruiken van een goede kwaliteit, er zijn ook diverse producten speciaal ontwikkeld voor mannen met een onzuivere huid. Ontdek het overzicht met producten speciaal tegen een onzuivere huid.

Wat zou het toch fijn zijn als je door deze tips weet hoe je het beste met de onzuivere huid om kunt gaan en er geen problemen meer mee ondervindt.

Ga naar de producten voor de onzuivere huid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.