Huidtypes man: Rode Huid

rode huid

Als je jezelf goed wil verzorgen is het belangrijk te kiezen de goede huidverzorgingsproducten. Allereerst moet je dan ook weten welk huidtype je hebt. Aan de hand daarvan kun je pas de producten kiezen die het beste bij je passen. Hieronder staat beschreven welke producten belangrijk zijn als je een rode huid hebt.

De rode huid

Kenmerken

– Roodheid kan ontstaan door het hebben van een droge, overgevoelige of geïrriteerde huid.
– Rode vlekken na het scheren of als reactie op een bepaald product (allergie), plekken kunnen gaan jeuken
– Snel blozen
– Verbrand snel door de zon
– Rode vlekken ontstaan na het sporten

Behandeling

– Probeer de warmte te vermijden, kans op roodheid wordt door warmte vergroot. Laat je lichaam op tijd weer even afkoelen (niet ergens in een koeling of vriezer duiken natuurlijk!)
– Gebruik producten met alleen natuurlijke ingrediënten om irritatie te voorkomen, zeker als je ook een gevoelige huid hebt.
– Last na het scheren? Vergeet dan niet de huid weer te laten herstellen en voedt deze na de scheerbeurt met een hydraterende aftershave balm.
– Reinig de huid dagelijks om onzuiverheden te voorkomen, wat kan leiden tot irritatie of roodheid. Doe dit niet met zeep, dit is namelijk te hardnekkig, maar doe dit met een facewash.
– Verbrand je snel door de zon, wees hier dan alert op. Bescherm de huid onder andere met een anti-zonnebrandcrème. Ook in de lente als de zon feller begint te schijnen en de huid niet gewend is aan deze straling, moet je de huid extra beschermen.

Wat zou het toch fijn zijn als je door deze tips weet hoe je het beste met de rode huid om kunt gaan en er geen problemen meer mee ondervindt.

Ga naar de producten voor de rode huid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.