Huidtypes man: Vette huid

vette huid

Als je jezelf goed wil verzorgen is het belangrijk te kiezen de goede huidverzorgingsproducten. Allereerst moet je dan ook weten welk huidtype je hebt. Aan de hand daarvan kun je pas de producten kiezen die het beste bij je passen. Hieronder staat beschreven welke producten belangrijk zijn als je een vette huid hebt.

De vette huid

Kenmerken

– Een dikke huid, die niet of nauwelijks reageert op te veel zon

– Vrij weinig rimpels

– Regelmatig last van puistjes/mee-eters (zwarte puntjes)

– Grove poriën

– De huid glimt, vooral op de T-zone (voorhoofd, neus en kin), ook als je deze zojuist gewassen hebt (olieachtig laagje talg genaamd)

Behandeling

– Mijd producten die van zichzelf vettig zijn.

– Mijd ook producten die te hardnekkig zijn. Met hardnekkig bedoelen we producten die de huid te goed reinigen. Deze zorgen er namelijk voor dat het natuurlijk beschermlaagje van de huid (talg) verwijderd wordt, de huid schrikt hiervan en zal reageren door meer talg aan te gaan maken, want deze wordt juist steeds verwijderd. Reinig de huid dus met een reinigingsgel.

– Laat de huid niet uitdrogen, gebruik dan ook geen verzorgingsproducten waar alcohol in zit. Spuit bijvoorbeeld geen parfum op de huid, maar spray de parfum lichtjes op de kleding. Dep na het wassen het gezicht droog i.p.v. het droog te wrijven.

Scrub regelmatig de huid (maximaal 2 keer), doe dit alleen niet vlak vóór of achter het scheren, dit kan namelijk vervelende irritatie tot gevolg hebben. En als je het echt perfect wilt doen, kun je wekelijks de huid ook verwennen met een verfrissende gezichtsmasker.

– Gebruik crèmes die de talgproductie vermindert.

TIP

Het is belangrijk producten te gebruiken van een goede kwaliteit, er zijn ook diverse producten speciaal ontwikkeld voor mannen met een vette huid. Ontdek het overzicht met producten speciaal tegen een vette huid.

Wat zou het toch fijn zijn als je door deze tips weet hoe je het beste met de vette huid om kunt gaan en er geen problemen meer mee ondervindt.

Ga naar de producten voor de vette huid.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.