Ingegroeide haartjes, wat te doen?

ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes ontstaan na het scheren. Het haartje wil nadat hij geschoren is namelijk weer zo snel mogelijk gaan groeien, maar als hij dan vervolgens i.p.v. omhoog in het weefsel gaat groeien, gaat het ontsteken en dat is niet prettig! Meestal zie je het haartje nog zitten, maar het kan ook zijn dat er een rode bult ontstaat op de huid, waar vaak pus in zit en vervolgens gaat jeuken.

Begin voor het scheren met het reinigen van de huid met een cleanser/face wash, zodat eventuele onzuiverheden verwijdert zijn.
Tijdens het scheren kun je er op letten, dat je met de haarrichting mee scheert. Zorg er uiteraard wel voor dat het mesje of apparaat goed schoon is, zodat er geen eventuele bacteriën in kleine wondjes terecht zouden kunnen komen. Vermijd plaatsen met littekens, acne en eventuele andere oneffenheden, hier is de huid gevoeliger en kan het ervoor zorgen dat door bacteriën het last hebben van ingegroeide haartjes erger wordt. Epileer de haartjes rondom deze plaatsen liever! Gebruik tijdens het scheren een goede scheercrème, zodat je de huid goed beschermt, de haren verzacht en dus een trekkend gevoel mijdt.

Ook kun je de huid voortaan regelmatig scrubben, dit zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en de kans op ingegroeide haartjes minder zal worden! Doe dit alleen niet als je al ingegroeide haartjes hebt, want dan gaan ze waarschijnlijk nog meer irriteren!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.