Is jouw strakke lichaam al klaar voor de zomer?

strakke lichaam

Ben jij al klaar voor de zomer? Nu moet ik eigenlijk eerst de vraag stellen of je lichaam momenteel in vorm is of moet er nog heel wat gebeuren voordat de zomer kan beginnen? Het slimste is om er nu al aan te gaan werken. Want stel dat we je nu ineens kunnen droppen op een tropisch strand, zou je dan trots rond kunnen lopen in je zwembroek? Of toch liever nog niet? Dit vanwege misschien iets wat minder strak buikje en nog spier witte benen? Of heb je zelfs nog andere redenen dat je nu nog liever niet in je zwembroek op een tropisch strand gevonden wil worden…

Ik zou zeggen, werk aan de winkel! Nu kan het nog, want het is nu namelijk nog geen zomer. Nu is het dus tijd om eraan te werken, werken aan een strakkere buik. Want zodra jij strakker in je vel zit, zul je je ook veel strakkere en sterker gaan voelen. Hierdoor straal je meteen veel meer mannelijkheid uit en kan je weer heel de wereld aan. Hieronder een aantal tips en creëer het strakke lichaam…

1. Wat is je huidige conditie?

Het is namelijk belangrijk om te kijken naar je huidige conditie. Je kunt namelijk meteen flink van start gaan met trainen, maar dat zal niet gaan werken. Tevens moet trainen geen moetje worden, je moet er ook lol in gaan zien en dat zal niet lukken als je te veel te snel wil. Daarnaast zal de kans op blessures groter worden als je niet op jouw tempo begint!

2. Vet verbranden

Als je een strakke buik wilt, kun je natuurlijk flink je buikspieren gaan trainen. Alleen als je niet aan vetverbranding doet, zal het vet aanwezig blijven. Je zult je buikspieren uiteraard wel versterken, maar zullen ze verscholen blijven onder de vetlaag. Cardio-oefeningen zijn hiervoor de oplossing, ga bijvoorbeeld zwemmen, fietsen of hardlopen. Een abonnement bij de sportschool is ook een oplossing, daar kun je persoonlijk begeleid worden en loop je minder snel blessures op dan als je de straat op gaat om een blokje om te rennen. Doe dit 30 à 40 minuten ongeveer 4 keer in de week.

3. Buikspieren trainen

Naast het doen van cardio is het belangrijk je spieren te trainen. Doe dit 10 à 15 minuten, bijvoorbeeld na je cardio-oefeningen.

Bovenkant buikspieren ‘De Crunch’
Stap 1: Ga op je rug liggen, met je knieën omhoog en je voeten op de grond (90 graden).
Stap 2: Kruis je armen over je borst.
Stap 3: Breng je hoofd nu langzaam richting je knieën, doe dit door je schouderbladen van de grond te halen en houd de rest van je rug op de grond. Span tijdens deze korte beweging de spieren goed aan. Deze korte beweging is voldoende om deze spieren goed te trainen.
Stap 4: Kom langzaam terug naar de grond, blijf met je schouderbladen er net boven hangen, zodat je de spieren aangespannen houdt.

Onderkant buikspieren ‘Reverse Crunch’
Stap 1: Ga op je rug liggen met je armen langs je lichaam.
Stap 2: Focus je op je buikspieren, breng je voeten van d grond tot dat je knieën een hoek maken van 90 graden met de grond en billen ligt van de grond.
Stap 3: Zet druk op je buikspieren, zorg wel dat je onderrug op de grond blijft.
Stap 4: Kom langzaam weer terug naar de grond, blijf met je voeten net boven de grond hangen, zodat je de spieren aangespannen houdt.

Zijkant buikspieren ‘Side Crunch’
Stap 1: Ga op je zij liggen maar toch met je gezicht richting te plafond.
Stap 2: Houd je armen langs je hoofd en maak een vergelijkbare oefening als bij de gewone Crunch. Breng je hoofd langzaam richting je knieën. Span je buikspieren aan, maar kom niet te ver omhoog.
Stap 3: Als je jezelf terug laat zakken, moet je proberen om je schouderbladen niet weer op de grond laten rusten.
Stap 4: En herhalen die hap!

4. Gezond eten en vergeet het ontbijt niet!

Let vanaf je volgende maaltijd gewoon even op wat je eet. Als je actief aan het sporten gaat, is het ook belangrijk om voldoende eiwitten tot je te nemen. Lees ook het artikel ‘Kweek de perfect spiermassa’ en ontdek wat je het beste kunt eten en wanneer. Het ontbijt is bijvoorbeeld heel erg belangrijk. Want de kans dat je, als je niet ontbijt, later op de dag toch nog iets extra’s nodig hebt, is dan veel groter. Tevens wordt je spijsvertering als op gang gezet, waardoor vanaf dat moment ook je vetresten in het lichaam worden aangesproken wanneer je een activiteit aan het doen bent.

5. Niet opgeven!

Houd het sporten leuk. Zoek een uitdaging, kijk bijvoorbeeld ook uit naar de zomer. Dan kun jij weer heerlijk als een echte baas met strak lichaam over het strand paraderen. Geef niet op!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.