Je eigen ‘Hot Towel’

je eigen hot towel

Eén van de lekkerste en meest ontspannende momenten bij de barbier zijn de minuten voor de scheerbeurt, de ‘hot towel’… Zin in zo’n relax momentje voor je eigen scheerbeurt thuis, maak deze ‘hot towel’ dan lekker zelf!

Stap 1: Neem een (scheer)handoek
De eerste stap is simpel. Pak een handdoek, liefst een kleiner formaat, strandlakens kan je in de kast laten liggen. Het fijnst is wel om een handdoek te pakken die zacht is en ga dus niet voor een oud hard schuurpapier type. Er zijn ook speciale shaving towels, welke een perfect formaat hebben!
Stap 2: Warm de handdoek op!
Dit kun je op verschillende manieren doen.
– Opwarmen onder de warme kraan
Laat de kraan lopen en zorg er voor dat het water zo heet wordt als kan. Je bent alleen hierbij wel afhankelijk. Zo kan het zijn dat je vriendin net haar benen staat de scheren onder de warme douche of aan het afwassen is en je hierdoor langer moet wachten tot het water heet wordt. Nog één ding zou kunnen en dat ligt aan de stand van de boiler, zo kan het zijn dat het water nooit echt heel erg heet kan gaan worden.
– Opwarmen in de magnetron
Maak de handdoek vochtig onder de kraan, wring hem uit en plaats hem in een schaal in de magnetron. Zet de stand op 30 seconden en de handdoek wordt super snel ontzettend warm. Let wel op, want vaak heb je in de badkamer geen magnetron. Zorg ervoor dat je nadat je de handdoek gewikkeld hebt in de keuken, nog kunt kijken en nergens tegenaan loopt als je weer onderweg bent naar de badkamer.
– Opwarmen met net gekookt water
Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje op het fornuis. Leg de handdoek in een schaal en giet het kokende water over de handdoek, zodat deze helemaal nat geworden is. Wring het vervolgens uit en laat het iets wat afkoelen, dit natuurlijk om brandwonden te voorkomen.
Stap 3: Wikkel de hot towel
Wikkel de handdoek om je gezicht, liefst over de plekken die je zojuist wilt gaan scheren. Ontspan je voor een paar minuten! Zodra je merkt dat de handdoek kouder wordt, wrijf je de handdoek tegen de baard en snor haargroei in, waardoor de haren beter overeind gaan staan. Dit bevordert het scheren, waardoor je minder snel een trekkend  gevoel zult hebben.

Zin in extra ontspanning, ga dan voor de extra stap. Verspreid dan na stap 1 een heerlijk geurende olie over de droge handdoek, favoriete geuren zijn lavendel, eucalyptus en sandelhout, een paar druppels is vaak al genoeg voor een gewenst resultaat. Ga daarna verder met stap 2!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.