Je kan niet zonder een goede aftershave

aftershave

Een aftershave is al lang niet meer het alcoholische en geparfumeerde goedje wat parfumfabrikanten aanbieden. Nee, een aftershave biedt veel meer dan alleen een heerlijk geurende huid. Toch blijven vele mannen denken dat het gebruik van een parfum of een eau de toilette voldoende is na het scheren. Dat is het juist niet! Deze producten bevatten alcohol wat juist een uitdrogend effect heeft op de huid. Na het scheren is de huid op z’n gevoeligst. Tijdens het scheren krijgt de huid namelijk veel te verduren en moet het zich weer kunnen herstellen na het scheren. Als je vervolgens een parfum gebruikt met alcohol, laat dit de huid juist irriteren. uitdrogen en ontstaan er sneller rode vlekjes. Niet doen dus!

Zorg er dus voor dat de huid zich kan herstellen en gebruik daar de speciale aftershave lotions, balsems of crèmes voor. Deze zijn in het leven geroepen, omdat deze de beschadigde huid na het scheren kunnen laten herstellen. Je sterkt als het ware de huid weer aan, zodat de huid op een goede conditie kan blijven en gladder aanvoelt na het scheren.

Uiteraard mag je parfum blijven gebruiken zodat de huid heerlijk gaat ruiken, maar mijdt hierbij het gelaat. Spray het dus liever in de nek of op de borst, zodat je niet de pas geschoren huid gaat irriteren met het goedje.

Als je last hebt van een gevoelige of droge huid, is het ook een aanrader om de aftershave eventueel als dagcrème (moisturiser) te gaan gebruiken. De aftershave is mild en werkt hydraterend en helend, hierdoor is de kans op irritatie het minst en houdt het de vochtbalans van de huid op peil.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.