Koffie alert!

koffie

Het eerste wat velen van ons doen, is ontwaken met een lekker bakkie pleur. Hoe zwarter, hoe beter je er van wakker wordt. Ook op het werk of een to-go’tje voor onderweg wordt veel gedronken. Maar is koffie nou eigenlijk zo gezond? Drinken we niet te veel? Heeft het effect op je fysieke gesteldheid? Mencare24 verdiept zich in dit zwarte goedje, want ook wij willen graag weten of wij wel goed doen aan het vele drinken ervan. Slurp!

Energie
Koffie geeft je energie! Na het drinken van een bakkie voel je je vaak een stuk fitter, alerter, energieker en vaak ook vrolijker. Tijdens een mega saaie vergadering kun je ineens wakker blijven, maar ook tijdens een flinke workout kan koffie een positief effect hebben. Als je een aantal kopjes drinkt voordat je aan de training begint, zul je tijdens de training merken dat je de prestaties kan verbeteren. Op langere termijn zul je hierdoor dan ook krachtwinst behalen.

Vetverbranding
Het goedje heeft een kleine impact op het verhogen van je vetverbranding. Sowieso zorgt cafeïne ervoor dat tijdelijk je bloeddruk wordt verhoogt, zeker als je maar af en toe koffie drinkt, zul je het effect hiervan duidelijk merken. Tja, alle beetjes helpen uiteraard en koffie is er daar één van natuurlijk.

Calorie-arm
Een kop zwarte koffie bestaat uit 99% uit water, bevat 1 kcal en geen verzadigde vetten. Hoe beter de koffie gefilterd is, des te minder vet er in verwerkt zal zitten (al is dat al nagenoeg nul). Daarnaast zitten er diverse vitaminen en mineralen in, welke een positief effect hebben op je huid. Uiteraard kun je ook overdrijven, vanaf 5 koppen spreekt men van overmatig gebruik. Hou het dan lekker bij 3 of 4 koppen.

Depressie
Koffie maakt je alert en vrolijk. Je kan helderder nadenken en je voelt je gelukkiger. De kans op het krijgen van een depressie zal kleiner worden naar mate je regelmatig koffie drinkt. 🙂

Gezondheid
Nog een mooie bijkomstigheid is het effect dat het heeft op je gezondheid. Een dagelijks bakkie voorkomt aandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson en diabetes. Ook zal de kans op (huid)kanker en hartproblemen afnemen. Duidelijk verhaal lijkt me!

Goedemorgen!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.