Laat je baard groeien…

baard

Het is weer Decembeard en dat betekend dat we, na Movember onze snor, nu ook onze baard massaal laten staan! Maar je hebt baarden en je hebt baarden, verschillen zijn er wel degelijk en dat maakt het nou net zo leuk. Een baard laat zien hoe mannelijk en vruchtbaar je bent, vroeger stond het hebben van een baard voor macht. Maar voor wat voor type baard ga jij? Hieronder een aantal tips voor het kweken van een perfecte baard…

1. Be patient…
Allereerst moet je geduld hebben. Neem een bebaard voorbeeld en ga voor dit einddoel. Grijp dus niet tussentijds naar je scheermes, want dan ben je best laf, maar blijf geduld hebben. Blijf je zelf motiveren, optie zou kunnen zijn om een foto van deze bebaarde man boven je bed te hangen of naast je wekker. Bebaarde voorbeelden: George Clooney, vader Abraham, Jack Sparrow, Abraham Lincoln en Sinterklaas.

2. Gezonde voeding
Je lichaam en dus ook je haren presteren beter bij een goede gezonde voeding. Ga voor eiwitrijke producten en stimuleer de aanmaak van nieuwe cellen. Drink voldoende water zodat de huid goed gehydrateerd en de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Hierdoor ontvangen de haarwortels sneller voedingsstoffen en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

3. Testosteron
Door te gaan sporten, met name krachttraining, stijgt het gehalte testosteron en testosteron bevorderd de mannelijkheid en baardgroei. Uiteraard zijn er ook andere manieren om het gehalte testosteron te verhogen, ga bijvoorbeeld iets vaker wat spannends doen tussen de lakens, drink niet al te veel alcohol en eet goed.

4. Slapen
Neem voldoende rust en vermijd stress. Per dag heb je minimaal 6 uur slaap nodig aan één stuk, hoe langer hoe beter je uitgerust bent en je spieren weer hersteld zijn. Stress en onvoldoende rust kunnen de balans verstoren en dat heeft effect op je gezondheid en kan zelfs zorgen voor haaruitval en dat bevordert een mooie volle baard niet bepaald.

5. Be in shape
Geeft de baard de kans om te groeien. Het is een fabel dat als je de baard vaker scheert, de baard sneller en voller terug komt, doe dit dan dus vooral niet! Verzorg je baard vervolgens wel goed. Werk de baardcontouren bij tot het gewenste model en houd deze bij, laat hem vooral niet verloederen. Een lekkere shampoo of conditioner kan ook zorgen voor een stralend effect.

Volg deze Decembeard Mencare24 ook op Instagram!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.