Mannen en nagels

mannen nagels

Als goed verzorgde man zul je ook aandacht moeten schenken aan je nagels. Nagels worden vaak vergeten of overgeslagen als het gaat om persoonlijke verzorging. Laat dat nu niet handig zijn, want onverzorgde nagels zien er aller eerst niet fris uit, maar kunnen ook vervelende bacteriën met zich meedragen, waardoor je nog ziek kan worden ook. Bijvoorbeeld bij een nieuwe date of sollicitatiegesprek wil je goed voor de dag komen, maar met onverzorgde nagels kunnen ze behoorlijk op je afknappen. Lees hieronder de do’s en don’ts wat betreft je nagels. Heren opgelet!

Bijt geen nagels

Klinkt nogal voor de hand liggend, maar niet iedereen doet het! Allereerst zien half afgekloven nagels er niet mooi uit, maar wat eigenlijk nog belangrijker is het feit dat je eventuele bacteriën met de mond in aanraking komen. Tevens veroorzaak je met het vocht van het bijten een ideale leefomgeving voor deze bacteriën.

Houd je nagels kort

Lange nagels zijn namelijk kwetsbaarder dan de korte. Dus wanneer een nagel te lang dreigt te worden moet je de nagelknipper paraat hebben om hem zo snel mogelijk wel kort te maken. Mannen nagels groeien over het algemeen sneller dat de nagels van vrouwen. Dit terwijl de vrouw meestal vaker de nagels verzorgd dan wij mannen. Een nagel die beschadigd is, kun je het beste vaker knippen. Dit bevordert namelijk de groei van de nagel, waardoor de nagel snel zal herstellen!

Knip je nagels niet in het openbaar

Nagels knippen is een privé aangelegenheid, houdt dit dan ook privé! Zo komt het voor anderen niet fris over als jij ergens je nagels aan het knippen bent. Het gemakkelijkst is het knippen van je nagels na het douchen, je nagels zijn dan wat zachter. Dit geldt zeker voor je teennagels, aangezien deze dikker zijn dan de nagels aan je vingers.

Hydrateer je handen en nagels

Heb je last van eelt of droge ruwe handen, dan kun je het beste regelmatig je handen hydrateren met een daarvoor bestemde moisturiser. De huid van de handen zal zachter aan gaan voelen, dit komt doordat de huid weer elastischer is geworden.

Bescherm je handen

Ga je bijvoorbeeld in de tuin werken, doe dan de hiervoor bestemde handschoenen aan. Uiteraard worden je nagels niet gitzwart, maar waar het eigenlijk om gaat, is het feit dat je nagels minder snel beschadigen. Ook als je de afwas met de hand moet doen, is het verstandig om je handen te beschermen. De zeep en de warmte kunnen ervoor zorgen dat je handen uitdrogen. Ruwe droge handen zijn namelijk niet bepaald aantrekkelijk!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.