Na het scheren last van puistjes?

puistjes

Heb je net lekker je gezicht geschoren, krijg je later ineens last van rode puistachtige bultjes. Maar wat zijn dat eigenlijk voor bultjes en hoe kun je ze voorkomen?

In de meeste gevallen gaat het dan ook helemaal niet om puistjes. Meestal zijn deze rode bultjes ontstoken haarzakjes, ook wel Folliculitis genoemd. Na een scheerbeurt bestaat de kans dat deze bultjes zich gaan vormen in de baardzone, vreselijk irritant natuurlijk. Het scheren heeft zoals je waarschijnlijk wel weet, heel veel impact op de huid, de huid is als het ware geïrriteerd en moet zich kunnen herstellen van de scheerbeurt. De haarzakjes krijgen te maken met bacteriën die de kans krijgen om verstoppingen na en tijdens de scheerbeurt te veroorzaken. Maar het kan ook zo zijn, dat de haartje in de huid gaan groeien en gaan irriteren.

Als je regelmatig last hebt van Folliculitis kun je jezelf het beste scheren met een scheermes. Met een elektrisch scheerapparaat scheer je namelijk vaak direct tegen de haargroei in, waardoor de haartjes makkelijker gaan ingroeien. Ook kun je een elektrisch scheerapparaat niet goed desinfecteren, waardoor bacteriën vrij spel hebben. Belangrijk bij het scheren met een scheermes, is dat je regelmatig je mesjes vervangt. Met schone scherpe mesjes zul je het gladst scheren, scheer wel het eerst met de haargroei mee. Gebruik hiervoor een scheercrème of gel die de huid beschermd tijdens de scheerbeurt.

Vermijd na het scheren aftershaves waarin alcohol verwerkt zit. Deze werken wel desinfecterend, maar drogen de huid ontzettend uit, waardoor de huid sneller kan gaan irriteren. Om de huid te kunnen laten herstellen, kun je het beste een afstershave balm gebruiken. Druk de bultjes dus ook absoluut niet uit!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.