‘Nat’ scheren voor beste resultaat

Nat scheren

De echte mannen scheren zich met een scheermes. Dit zorgt ervoor voor een veel gladder effect, waardoor de huid er verzorgder uit ziet. Bij het scheren is het dan ook ontzettend belangrijk om een goede scheercrème te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat er ook daadwerkelijk een gladder effect ontstaat en de huid zo min mogelijke beschadigd.

Een goede scheercrème moet de haren verzachten, zodat deze makkelijker en met een minder trekkend gevoel geschoren kunnen worden. Ook is het een aanrader om een scheercrème te hebben die een soort (siliconen) laagje op de huid achter laat, waardoor de huid makkelijker te scheren is en een veilige buffer creëert, zodat er minder snel beschadigingen of wondjes ontstaan tijdens het scheren.

Er zijn verschillende scheerproducten die men dagelijks gebruikt, zoals de scheerschuim, scheerolie, scheergel en de scheercrème. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Scheerschuim.

Een scheerschuim is over het algemeen goedkoop, maar biedt dan ook de minste bescherming voor de huid en verzacht de haren maar minimaal. Een scheerschuim laat een heel dun laagje achter op de huid, waardoor deze net te weinig bescherming geeft om zo min mogelijk beschadigingen of wondjes te voorkomen. Ook verzacht het de haren minimaal. Wel kun je kiezen voor een scheerschuim voor extra stugge haren, waardoor de haren iets beter verzacht worden.

Scheerolie.

De scheerolie is eigenlijk een product voor erbij. Het zorgt er namelijk voor dat de haren extra verzacht worden en het scheren dus zonder trekkend gevoel verloopt. Het product dient dan ook gebruikt te worden voordat u de scheerschuim, scheergel of scheercrème aanbrengt. Een scheerolie is dus een extra product en niet goedkoop, ook moet u er dus nog een scheerschuim, scheergel of scheercrème naast kopen. Want alleen met een scheerolie komt u er niet.

Scheergel.

De structuur van de scheergel is een stukje beter dan die van de scheerschuim. De scheergel geeft namelijk een iets dikker laagje bescherming af voor op de huid, waardoor de kans op beschadigingen of wondjes minder wordt. De scheergel scoort over het algemeen alleen nog niet zo hoog op het verzachten van de haren. Vooral als je stugge haren hebt, geeft dit een trekkend gevoel en dat is niet prettig.

Scheercrème.

Een scheercrème is kwalitatief gezien het beste producten dat je kunt gebruik voor het scheren. Het biedt namelijk een betere baardverzachter dan de scheerschuim en de scheergel, waardoor je geen extra scheerolie nodig hebt. Ook is de structuur van de crème dikker, waardoor de bescherming van de huid optimaal is en de kans op beschadigingen of wondjes minder zal zijn. Wel is de scheercrème over het algemeen iets duurder dan de scheerschuim en scheergel, maar deze gaat wel veel langer mee. Het gaat vooral langer mee als je gebruik maar van een goede scheerkwast/borstel, hierdoor zorg je ervoor dat de haartjes beter rechtop gaan staan en ook makkelijker kunt scheren.

Doordat dus een scheercrème langer mee gaat en kwalitatief een veel beter resultaat geeft, is het in gebruik even duur als het steeds op nieuw aanschaffen van de scheerschuim en scheergel. Je scheert veel gemakkelijker en de huid is een stuk rustiger na het scheren.

Hierdoor hebben wij van Mencare24 een assortiment samengesteld met goede scheercrèmes, zodat het scheren makkelijker gemaakt kan worden met een beter resultaat.

Men-Ü Shave Crème.

De Men-Ü Shave Crème (fles 100 ml) is een goede scheercrème met een frisse menthol geur. Het heeft dan ook al verschillende awards gewonnen, waaronder o.a. de awards van FHM en Men’s Health. Na commentaar van verschillende professionals hebben ze de scheercrème totaal vernieuwd. Ze hebben de structuur verbeterd en ‘Tea Tree Oil’ toegevoegd, waardoor door haren goed verzacht worden.

De Men-Ü Shave Crème is ultra geconcentreerd (het gaat maarliefst 165 behandelingen mee) en bevat plantaardige siliconen waardoor de huid een extra beschermlaagje krijgt, waardoor de kans op beschadigingen of wondjes minder wordt en het scheren dus als prettiger wordt ervaren. Het beschermlaag zorgt er ook voor de het mesje langer mee zal gaan. Ook bevat de scheercrème een hoeveelheid moisturiser wat het uitdrogen van de huid tegen gaat.

Op zoek naar het optimale scheerresultaat, bekijk de scheertips.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.