Negatief effect van scheerschuim…

scheerschuim

Ben je een verwend gebruiker van scheerschuim, lees dit artikel dan eens goed door en leer wat je wel en niet moet doen met scheerschuim.

Dat de keuze snel valt op scheerschuim lijkt logisch. Het is namelijk goedkoop, overal verkrijgbaar en erg gemakkelijk in gebruik. Maar heren nu even opgelet, want wat je wellicht niet wist is dat deze goedkoper substantie schadelijk kan zijn voor de huid. Zo zitten er diverse zuren in en oliën die nodig zijn voor het creëren van het schuim als je de bus schudt (drijfgas). De olie propylenglycol welke erin zit, wordt ook gebruik in antivriesmiddel bij remvloeistof. Diethanalomine is een alcoholvorm wat ook gebruikt wordt in oplosmiddelen of reinigingsmiddelen, een hardnekkig goedje dus!

Uiteraard kun je wel veilig een schuimsoort gebruiken welke gebaseerd zijn op enkel natuurlijke ingrediënten, vaak zijn dit scheerzepen. Daarnaast heb je ook nog andere alternatieven: scheerolie en scheercrème.

Wat dan wel te doen met scheerschuim…

Vlekken
Net tomatensaus geknoeid op je net schone witte bloes. Spuit het schuim op de vlek. Heb je rode wijnvlekken , wrijf het niet in, maar laat het inwerken op de vlek. Spoel het daarna goed uit! Ook goed te gebruiken als je vervelende vlekken in het tapijt hebt zitten.

Irritante piepende deuren
Piepende deuren zijn zo mega irritant. Spuit snel wat schuim op de scharnier en wrijf het goed in met een doek. Hoppatee, weg met die piep!

Beslagen spiegel
Wil je terwijl vrouwlief aan het douchen je haar fatsoeneren in de badkamer, dan kan dit vaak niet omdat de spiegel beslagen is. Pak net voordat ze de douche in springt de scheerschuim uit de kast en spuit deze over de spiegel. Smeert het over de spiegel en verwijder daarna het schuim met een droge doek. Weg aangeslagen spiegel!

Vieze oven
Vieze ovens kun je gemakkelijk schoonmaken met die goedje. Spray het schuim op de bakplaat en zorg dat deze goed bedekt is. Zet de oven nu een half uurtje op 50 graden. Zodra de oven weer pingt, even met een doekje alles afdoen, gemakkelijker kan bijna niet!

Kalkvlekken
Vieze kranen of wasbakken? Beetje schuim erop, goed inwrijven en het glimt weer.

Geeft deze tips door en gebruik dit wonderspul dus liever niet meer voor je scheerbeurt!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.