Ontwaak uit je winterslaap!

winterslaap

Het is weer maart en dat betekent dat de lente weer voor de deur staat. Wij mannen (lees: beren) moeten alleen wel even uit onze winterslaap zien te ontwaken. Want na de afgelopen zomer is bij velen van ons het mooie bruine tintje er weer afgesleten, hebben we tijdens de feestdagen weer goed weten te bunkeren en zijn we het goddelijke lichaam jammer genoeg kwijt geraakt, is de gezichtshuid door de gure wind vaal en droog geworden, ofwel er is werk aan de winkel. Ontdek onderstaande tips en laat je ontwaken uit deze winterslaap!

Ga lekker sporten!

Sporten zorgt er niet alleen voor dat je jezelf weer fitter gaat voelen, maar ook het goddelijke lichaam kun je weer te voorschijn laten komen. Daarnaast zorgt beweging ook voor een betere doorbloeding van de huid, waardoor deze beter gevoed kan worden en er dus gezonder uit zal gaan zien. Ga alleen nu niet ineens heel uitbundig van start, want om na een week al last te hebben van blessures, is niet bepaald motiverend. Bouw dus rustig op en zorg ervoor dat jij deze zomer weer als een echte baas het strand onveilig kan gaan maken.

Hydrateer de huid…

Nadat de huid veel te verduren heeft gekregen door de gure wind deze winter en de temperatuursverschillen van binnen en buiten, dus de huid vaak erg droog. Probeer dan ook de huid goed te hydrateren en verbeter hiermee de elasticiteit van de huid. Dit kun je dagelijks doen door een hydraterende crème te gebruiken voor het gezicht en een bodylotion voor de huid. Douche niet al te heet, want ook dit droogt de huid extra uit. Drink voldoende, want ook van binnenuit kun je de huid goed hydrateren en zuiveren.

Heerlijk scrubben

Scrubben is ook goed voor de verbetering elasticiteit, daarnaast krijg je van een goed gescrubde huid een egale bruine teint. Nou, een betere voorbereiding kun je dan ook niet krijgen! Tip: Gebruik een scrub onder de douche, time management…

Ga voor een nieuwe garderobe!

Niks is zo lekker om in je nieuwe jeans de deur uit te gaan. Na de koude winter gaat de zon weer schijnen en daarbij mag ook jij gaan ‘shinen’. Geef jezelf dan ook een nieuwe garderobe cadeau! Nu bedoelen we natuurlijk niet de ombouw, maar de inhoud… Voel jezelf weer als herboren en shine!

Weg met die vieze baard of fatsoeneer hem…

Nu kunnen we natuurlijk niet alle baarden over één kam scheren, maar een ongefatsoeneerde baard is echt niet van deze tijd. Verwijder dan ook alle wildgroei of wellicht een nog beter begin van de lente, verwijder hem in zijn totaliteit en begin het voorjaar ‘Clean Shaven’. Gebruik hier uiteraard wel de beste scheerproducten voor, want goed gereedschap is het halve werk!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.