Puistjes door het scheren…

puistjes door het scheren

Wellicht heb jij er ook wel eens last van, puistjes door het scheren. Gek genoeg lijken het alleen puistjes, maar zijn het eigenlijk ontstekingen van de haarzakjes. Doordat de haren kort geschoren zijn en scheef terug groeien, kunnen deze onderhuids gaan ontsteken en gaan irriteren. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Verkeerde manier van scheren
Het kan zijn dat je fout scheert. Scheer daarom altijd met een scherp scheermesje, zodat je niet onnodige scheerwondjes kunt maken. Daarnaast is het belangrijk om met de haargroei mee te scheren. Scheer je tegen de haargroei in, dan kan het zijn dat je de haren te kort scheert, waardoor ze in de huid kunnen gaan groeien en dus kunnen gaan ontsteken. Scheer jij jezelf met een scheerapparaat, dan is het belangrijk dat je minimaal eens per jaar de scheerkop vervangt.

Scheerproduct
Maak gebruik van een goed scheerproduct. Bij voorkeur een scheercrème, welke de huid beschermd en de haren verzacht. Hierdoor zal je de huid minder beschadigen en zal je een minder trekkend gevoel ervaren tijdens het scheren. De haarzakjes zullen hierdoor ook minder makkelijk gaan ontsteken. Vergeet ook niet na het scheren de huid weer te kalmeren en voeden met een aftershave.

Hygiëne
Zorg dat het scheermes goed schoon is. Wondjes en onzuiverheden, kunnen voor irritatie zorgen na het scheren. Als je zorgt dat het scheermes goed schoon is en blijft, dan kan er geen besmetting ontstaan, wat kan gaat irriteren. Deel dan ook nooit scheermes met bijvoorbeeld je vriendin of huisgenoot…

Tip, scrub de huid!
Wil je voorkomen dat de haren gaan ingroeien… Scrub de huid dan regelmatig met een gezichtsscrub. Door de huid te scrubben, scrub je ook de haren los welke eventueel willen gaan ingroeien. Voorkomen puistjes door het scheren, want dat is natuurlijk beter dan genezen.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.