Raak je donkere kringen of wallen kwijt!

donkere kringen wallen

Wie ergert zich nou niet aan een dag dat je op staat en ontdekt dat je flinke kringen rondom je ogen heb? Hiervoor hoef je namelijk niet bepaald ijdel te zijn, kringen of wallen zijn niet mooi en laten je gezicht pure vermoeidheid uitstralen. Vermoeidheid hoeft overigens niet altijd de veroorzaker te zijn! Nu de vakantie weer voorbij is en weer flink aan de bak moeten, kunnen we kringen en wallen echt niet gebruiken. Kringen en wallen zijn overigens totaal iets anders, lees hieronder wat te doen!

Kringen

De huid rondom de ogen is gevoelig en vergeleken met de huid op de rest van het gezicht erg dun. Onder de huid liggen kleine bloedvaatjes die door de huid heen zijn gaan schijnen. De huid rondom de ogen gaat hierdoor wat blauwig kleuren. Dit verschijnsel is vaak erfelijk bepaald en je kunt het ongeluk hebben dat de bloedvaatjes vrij goed zichtbaar zijn en dus die kringen creëren.

Nu kun je de huid gaan camoufleren, maar dat is niet bepaald mannelijk. Er is namelijk nog een manier waardoor de kringen minder zichtbaar zullen worden. Er zijn crèmes ontwikkeld speciaal voor de oogcontouren die ervoor zorgen dat de huid minder doorzichtig wordt. De crèmes stimuleren namelijk de weefsel aanmaak van de huid. Omdat de huid rondom de ogen dunner en gevoeliger is, is het van belang voorzichtig te werk te gaan. Zo is het verstandig de crème eerst eens in de week te proberen en vervolgens vaker te gaan gebruiken. Zo kun je testen of de gevoeliger huid niet gaat irriteren, want dat is iets wat je absoluut niet wilt in de buurt van je ogen.

Uiteraard is het belangrijk voldoende te slapen, voldoende water te drinken, probeer alcohol en cafeïne te vermijden, zodat de vochtbalans in de huid op peil blijft. Roken helpt ook niet bij het verminderen van de kringen. Probeer zo gevarieerd mogelijk en niet te zout te eten.

Wallen

De verdikkingen onder de ogen worden wallen genoemd. Een wal is dus niet hetzelfde als een donkere kring. Een wal bestaat ongeveer 10% uit vocht en rest uit vet. Waar de donkere kring te weinig vocht en vet heeft, heeft de wal deze te veel en krijg je de verdikking. Ook dit verschijnsel is vaak erfelijk bepaald en het kan zijn dat er bij jou gemakkelijke vet ophoopt rond om de ogen dan bij een ander.

Het vocht kun je deels wegmasseren. Dit kun je doen door met je vinger te duwen vanaf je neus richting je jukbeenderen. Zo duw je het vocht als het ware de lymfebanen in, die het vocht vervolgens af kunnen voeren. Het vette deel kun je niet wegduwen, deze kan eigenlijk alleen operatief verwijdert worden. Bij een ooglidcorrectie maken ze een klein sneetje in het ooglid en zal vanuit daar het vet verwijdert worden.

Ga naar de producten speciaal ontwikkeld tegen wallen.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.