Rimpeltjes laten vervagen

rimpeltjes laten vervagen

Helaas worden we allemaal ouder en op den duur kunnen er dus lichte rimpeltjes ontstaan. Je kunt dit proces vertragen door de huid goed te behandelen en dat kan op diverse manieren. Ontdek de belangrijkste tips voor het verbeteren van de structuur van de huid!

1. Bescherm de huid (ook tegen de zon)
Bescherming is bijna het belangrijkste wat je moet doen voor de huid. De huid krijgt dagelijks te maken met vele invloeden van buitenaf, uitlaatgassen, koude wind, grote temperatuursverschillen, roken, te veel alcohol en de zon. Dit beschermen doe je door dagelijks gebruik te maken van een goede moisturiser (dagcrème). Tegen de zon behoor je de huid ook goed te beschermen, doe dit met een moisturiser met een anti-zonnebrand functie.

2. Dagelijkse reiniging 
Omdat je dagelijks met vele invloeden van buitenaf te maken hebt, is het belangrijk de huid grondig te reinigen. Dit reinigen kun je dagelijks doen met een face wash en/of een aantal keer per week de huid te scrubben. Door de huid ook regelmatig te scrubben, stimuleer je de flexibiliteit van de huid. Doordat de huid flexibeler blijft door de peeling, zal de huid minder snel tekenen van veroudering laten zien. De peeling stimuleert ook de bloedcirculatie, wat de celaanmaak weer bevordert.

3. Hydratatie
Drink voldoende per dag, want het hydrateren van de huid is belangrijk voor de doorbloeding van de huid en dat stimuleert de celaanmaak in de huid. Dit hydrateren kun je dus doen door voldoende te drinken, het liefst 1,5 liter per dag. Maar je kunt dit hydrateren ook doen, door de huid te voeden met een hydraterende moisturiser of met een anti-ageing moisturiser. Het uitdrogen van de huid moet je dus tegengaan. Vergeet dan ook absoluut niet na het scheren, de huid weer te beschermen en te voeden met een aftershave balm. Velen van ons mannen vergeten dat, waardoor de huid meer moeite moet doen op te herstellen en dit stimuleert huidveroudering.

4. Voorkom spanning en stress
Spanningen en stress hebben sowieso al een negatief effect op je gesteldheid, dus ook op de huid. Daarnaast kan het zijn dat je ook zwaarder gaat kijken, waardoor je rond de ogen en het voorhoofd rimpels gaat creëren. Probeer dus goed voor jezelf te zorgen, want spanningen en stress werken uit op heel het lichaam.

5. Eet gezonde vetten
Gezonde vetten zijn omega 3 vetzuren. Deze vetten kun je vinden in vette vis, lijnzaadolie, walnoten en in sommige margarines. Deze gezonde omega 3 vetzuren dragen bij aan een gehydrateerde gezonde huid, waarbij rimpels minder diep gaan lijken.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.