Scheertips

scheertips

Tien tips voor een geweldig scheerresultaat!

  1. Ideaal is om eerst een douche te nemen, maar zorg er zeker voor dat je het gezicht even afspoelt met warm water zodat de haartjes zijn verzacht. Scheer nooit op een koude huid en gebruik nooit scheerproducten op een droge huid.
  2. Gebruik een kwalitatieve scheerborstel zoals kappers dat ook doen. Dit zorgt ervoor dat de haartjes recht op gaan staan zodat je makkelijker kunt scheren. Verder zorgt het ervoor dat de huid zachter is, wat zorgt voor minder irritatie.
  3. Gebruik een scheercrème. Een scheercrème laat een dun (siliconen) beschermlaagje achter op de huid om een optimale structuur van de huid te creëren, zodat de huid minder snel beschadigt en er minder scheerwondjes ontstaan. Ook verzacht de crème de haartjes, zodat het scheren zonder trekkend gevoel verloopt. Hoe beter de scheercrème geconcentreerd is, hoe beter het contact van het scheermes op de huid, hierdoor gaat de scheermes langer mee. Lees ook ons artikel over de verschillen tussen scheercrème, scheerschuim, scheerolie en scheergel: ‘Nat’ scheren voor beste resultaat
  4. Breng de scheercrème met de scheerborstel op een circulerende manier aan.  Eindig met de richting van de haartjes omhoog zodat ze zo ver mogelijk van de huid zijn.
  5. Gebruik altijd een scheermes van goede kwaliteit, met scherpe mesjes en spoel het regelmatig af onder warm water. Een schoon scheermes zorgt voor een beter resultaat. Het is van essentieel belang dat de mesjes niet verstopt raken met scheercrème of haartjes.
  6. Het beste is om met de richting van de baardgroei mee te scheren, startend aan de zijkanten, dan de snor en als laatste de kin. Het gebied bij de kin is het lastigst, en door dit als laatste te doen is de scheer crème al goed ingewerkt.
  7. Als u sommige delen nog iets korter wil scheren, smeer dan een nieuwe hoeveelheid scheercrème op dat stukje huid. Scheer nooit zonder scheercrème.
  8. Na het scheren, wanneer de huid het meest kwetsbaar is, spoel je de huid af met warm water en gebruik je een face cleaner. Een face cleaner zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd wordt wat irritaties, verstoppingen en ontstekingen voorkomt en de huid zich kan herstellen van de scheerbeurt. Door de huid goed te reinigen zal de huid stralen als nooit te voren.
  9. Spoel dit alles af met warm water en dep de huid droog met een schone handdoek.
  10. Eindig met een aftershave of moisturiser. De men-ü facial moisturiser lift is zelfs een aftershave en moisturiser in één.

Word een top scheerder met de scheertips van Mencare24!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.