Scheren, behandel de huid goed voor!

behandel de huid goed voor

Wij mannen scheren ons vaak. Soms zelfs dagelijks… Het is belangrijk dat je de huid goed voorbehandeld, want de huid krijgt veel te verduren tijdens een scheerbeurt. Wat te doen?

Douchen
Pak een douche! Door de huid te verwarmen met lauw-warm water, gaan de poriën al wat open staan en worden de baardharen licht verzacht. Hierdoor zul je een stuk makkelijker kunnen scheren, zonder een trekkend gevoel te ervaren. Daarnaast is het nemen van een douche ook heerlijk ontspannen, zodat je daarna goed uitgerust met beleid je baard kunt scheren. Tip! Gebruik tijdens het douchen ook een facewash, lees hieronder waarom.

Facewash
Gebruik een facewash. Een facewash zorgt ervoor dat je de huid grondig reinigt, zodat deze goed voorbereid is voor de scheerbeurt. Je verwijdert dus alle oneffenheden, zodat je de huid niet kan infecteren, mocht je per ongeluk een wondje maken. Heerlijk te gebruiken als je onder de douche staat!

Pre shave oil
Heb je een gevoelige huid? Behandel de huid goed voor. Gebruik dan een pre shave oil. Deze scheerolie laat een dun laagje achter op de huid, waardoor je de huid een extra beschermlaagje geeft. Hierdoor verminder je de kans op huidirritatie en scheerwondjes. Ideaal dus!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.