Scheren met de kwast!

scheren kwast

Velen van ons hebben van onze vaders eigenlijk niet kunnen leren, hoe het nat scheren eigenlijk gedaan moet worden. Je begint gewoon een beetje aan te klungelen en op zich lukt het wel aardig. Maar wist je dat het waarschijnlijk op een andere manier prettiger is? Zo zijn er diverse scheerapparaten met de mooiste functies, scheergels die van alles beloven, maar toch kun je het beste scheren met een ouderwets scheermes, scheercrème en een scheerkwast!

1. Begin de scheerbeurt altijd goed nat.

Sta desnoods ietsjes eerder op, maar het is belangrijk om de haren te verzachten en de huid moet zich goed kunnen ontspannen voordat je aan de scheerbeurt begint. Je kunt het beste een douche nemen of het gezicht goed bevochtigen met bijvoorbeeld een natte handdoek. Gebruik hier lauw-warm water voor. Het zal ervoor zorgen dat je een veel minder trekkend gevoel hebt tijdens het scheren!

2. Scheren met de scheerkwast.

Maak allereerst de kwast goed nat met lauw-warm water. Breng de scheercrème op de kwast aan en masseer de scheercrème met roterende bewegingen over de baardgroei heen. Het voordeel van een scheerkwast is, dat het de scheercrème dichter en gelijkmatiger op de huid kan aanbrengen dan dit te doen met je handen. Je zult zien dat je hierdoor ook minder scheercrème nodig hebt dan normaal. Het aanbrengen van de scheercrème over de baardgroei met een scheerkwast, masseert tevens de huid goed, waardoor de huid nog soepeler wordt en je geen trekkend gevoel en irritatie zult ervaren tijdens en na het scheren. Scheer vervolgens de huid met de baardgroei mee. Als je echt glad wilt scheren, kun je na met de baardgroei mee te hebben gescheerd, scheren tegen de baardgroei in. Breng tussentijdig wel opnieuw nog even scheercrème aan op de huid met een scheerkwast. Vaak zit er nog genoeg scheercrème in de kwast om hiervoor te gebruiken.

3. Scheerkwast schoonmaken.

Maak de scheerkwast na de scheerbeurt goed schoon. Dit kun je doen met lauw-warm water. Sla het water vervolgens als het ware uit de scheerborstel en strijk de haren van de kwast nog even over een handdoek. Daarna kun je de scheerkwast laten drogen, het beste is om de kwast te laten drogen met de haren omlaag. Door dit altijd na de scheerbeurt te doen, zal de scheerkwast veel langer meegaan!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.